Обстановката се развива според очакванията. А те са, че броят

...
Обстановката се развива според очакванията. А те са, че броят
Коментари Харесай

Витанов: Пловдив и Варна забиват нож в гърба на прогнозите за чудовищни стойности на зараза

" Обстановката се развива съгласно упованията. А те са, че броят на новите случаи ще е огромен, само че чудовищни стойности като 60 000, 70 000 или 100 000 случая дневно няма да бъдат достигнати ". Това написа във " Facebook " математикът професор Николай Витанов.

Специалистът показа къса информация за оперативната конюнктура за пандемията за 20 януари 2022 година, публикувайки и картите.

Целият пост на професор Витанов:

Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 20 януари 2022

1. Обстановката се развива съгласно упованията. А те са, че броят на новите случаи ще е огромен, само че чудовищни стойности като  60 000, 70 000 или 100 000 случая дневно няма да бъдат достигнати. Причина - наравномерното горене на Ковид пожара из страната.

София - град, Бургас и Благоевград горят по-интензивно от Пловдив и Варна.

Когато Пловдив и Варна загорят с огромна активност, в другите 3 области към този момент много ще е изгоряло. Така Пловдив и Варна забиват нож в гърба на прогнозите за чудовищни стойности на броя нови случаи дневно.

2. Вероятно никой към този момент не се съмнява в прогнозата ми, че 
- ще надминем 1 милион регистрирани случая
- ще надминем 33 500 умряли

Но по нея, както знаете, ще приказваме на 19-ти март, когато се навършват 2 години, откогато бях поканен да върша разбори и прогнози за пандемията. 

Знаете, че и тази прогноза бе направена много от дълго време, много доста от дълго време. И тя бе окрякана по общоприетия метод. Най-напред - ха, ха, ха, лудият отново дрънка небивалици. После - ами, ами, това няма да стане. И в този момент - ми, чи то-о-о и ний можехме да го кажем това. 

Ами да го бяхте споделили, когато аз го споделих. Вие тогава юрдечета мои, се подигравахте и крякахте. Сега и те можели да го кажат и щели повече дори да са и случаите и умрелите. Аха-а-а-а, пристигна ви куража!  

Ами повече ще са - вие още не сте осъзнали прогнозата, а тя е - ЩЕ НАДМИНАТ. Аз мога и да кажа и КОЛКО ЩЕ НАДМИНАТ, само че я да забележим вие какво ще кажете по въпроса?

3. Омикронът реализира доминация в планувания период. Следват 3 седмици на високи стойности на регистрераните случаи. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.43 (вчера беше 1.40.) Трети ден е над 1.3 обсегът на болестта се разщирява, само че то се очакваше. Забелязвате обаче, че цифрата не бърза към рекордната стойност от 1.97, което беше за ноемврийската вълна предходната година. 
Причината е, че потегли от висока база - петата вълна застъпи четвъртата. Така, че свръхчудовищни стойности и тук не се чакат, ще има разгръщане на болестта, само че то няма да е свръхбързо - може да кажем - Дежа ву, виждали сме и по - бързо разпространяване на болестта.

4. Данните за смъртността. При Омикрона се чака да е към 1%. Затова имаме доста случаи, а смъртността не е като при Делта разновидността - над 300 дневно. Но и това, което имаме не е малко. Затова - пазете се. 1% може и да не е доста като %, само че помнете - този 1% е от много повече случаи.

5. Няколко думи за картите. 

а) Картата за прогнозата за 14-дневната заболеваемост. Виждат се областите, в които се вихри към този момент Омикронът. Очаква се и други области да влязат в тази най-тъмночервена зона. Проблемната зона си се образува в Западна България и пораства на изток. Ще се разраства още

б) Картата на риска. Виждате - Пловдив падна и влезе във виолетовата зона. Но Пловдив  удържа фронта много време, за които би трябвало да сме му признателни. Заради провокираната от Пловдив нееднаквост в горенето на Ковид пожара, суперпожар става все по-малко евентуален.

в) Картата за заетостта на интензивните кревати по клъстери от области. Знаете я от уеб страницата на Министерския съвет. Такова развиване на нещата се очакваше при тази карта. 

Очакванията бяха, че Омикрон ще докара до задържане на темпа на напредък на заетостта на леглата в лечебните заведения. Това и става. Съществува и към този момент немалка възможност за отбягване на цялостен локдаун в цялата страна.

НЕКА ОТБЕЛЕЖА ТУК НЕЩО (ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ). НЕ съдебна експертиза ВТОРАЧВАЙТЕ САМО В ТАЗИ КАРТА. 

ТЯ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПОКАЗВА КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО С ГЛАВНИЯ ФАКТОР В МУЛТИФАКТОРНИЯ АНАЛИЗ НА СИТУАЦИЯТА. СЪСТОЯНИЕТО ЗАСЕГА Е ДОБРО Пожарна охрана РЕГИОНИ. 

СЛЕДЯТ съдебна експертиза И МНОГО ДРУГИ ФАКТОРИ И съдебна експертиза ПРАВИ МУЛТИФАКТОРЕН АНАЛИЗ. КЪДЕТО СИТУАЦИЯТА Е ВЛОШЕНА (КАТО НАПРИМЕР В БЛАГОЕВГРАД) съдебна експертиза НАЛАГАТ ЛОКАЛНИ МЕРКИ СЪГЛАСНО ПЛАНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. НЕ КРИТИКУВАЙТЕ ПРИБЪРЗАНО - Търговско отделение Е КАТО ДА ГЛЕДАТЕ ГОРГОНАТА МЕДУЗА В ТИЛА. 

АКО съдебна експертиза ОБЪРНЕ И Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ПОГЛЕДНЕ С ОЧИТЕ НА МНОГОФАКТОРНИЯ АНАЛИЗ, ЩЕ ОКАМЕНЕЕТЕ. НЕЗНАМ КАК ДА Гражданско отделение КАЖА ПО-ЯСНО ТОВА, НАДЯВАМ съдебна експертиза, ЧЕ РАЗБРАХТЕ.

6. Имаме  дифузно разпространяване на вируса във всички области. Това е, което ни чака да края на месеца

7. За ограниченията - писах нагоре. Не се вторачвайте единствено в критерия за цялостен локдаун. Той е, с цел да ви даде визия какво е общото положение и какво се чака да стане до няколко дни, в случай че не се предприеме нищо. 

Но се подхващат много неща - писах към този момент, че в тая система има дейни детайли, които могат да я трансформират. Спомнете си " Матрицата " и по какъв начин сътрудник Смит я беше трансформирал в третата серия. И тук е по този начин. 

Където е належащо, се постановат меките ограничения от проекта. Ако би трябвало, ще има и цялостен локдаун. Но анализите демонстрират, че към този момент цялостен локдаун не се постанова и освен това, вероятността той да бъде избегнат не е дребна. 

Как да ви го кажа още по ясно - в случай че се постанова, защитните системи на Града на машините от " Матрицата " ще бъдат задействани. Засега не се постанова. 

Мултифакторен разбор, еластичен надзор на обстановката, грижа за здравето на хората като здравната система се държи в непретоварено положение и оптимално вероятната независимост за работа на стопанската система - тове е кредото ми за този вълна.  
    
8. Нека си го напиша отново - държавното управление и вие сте дейни детайли в системата и може да дестабилизирате един или различен сюжет. 

Когато прогнозата е наблягоприятна, държавното управление маже да се опита да я дестабилизира и да насочи системата към по-благоприятен сюжет.  

Вие също сте дейни детайли в системата и може да влияете върху обстановката. Помислете си - имате ли интерес от цялостен локдаун? Нямате. Никой няма. Ами като нямаме, да се захванем и да го предотвратим.  

Всеки ден без локдаун е златен за цялата страна. ПАЗЕТЕ съдебна експертиза, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, НЕ съдебна експертиза ЗАРАЗЯВАЙТЕ, НЕ СТИГАЙТЕ ДО БОЛНИЦА.  Хем ще сте здрави, хем няма да има и локдаун. ГЛЕДАЙТЕ СИ ИНТЕРЕСА! ТОВА Е МОЯТ ПРИЗИВ.   

Погледнете - заетостта в лечебните заведения нараства постепенно. Отдавна приказвам, че ни се отваря опция да ни се размине тоталният локдаун.  

Повярвайте ми, с разум и разсъдък в случай че действаме, може да ни се размине. Но, каквото си го създадем, такова ще е.
Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР