Обстановката с коронавируса в страната е напрегната. Такова е положението ...

Обстановката с коронавируса в страната е напрегната. Такова е положението

Лекарите в "Св. Анна" са на предела, но пациенти не връщат

Обстановката с ковид в страната е напрегната. Такова е ситуацията и в столичната болница "Св. Анна ". Въпреки тревожната обстановка, от болничното заведение дават отговор, че не връщат пациенти.Още по темата18 окт 2021 10:181718 окт 2021 08:459518 окт 2021 06:31137

"Имаме 160 кревати, избрани за коронавирус заболели, това прави 33% от леглата на цялата болница. От тези 160 кревати 16 са в реанимация. Всичките 160 кревати са цялостни ", заяви за БГНЕС пиарът на болница " Св. Анна " в София Антон Луков.

По думите му, в петък пациентите са били 173, в събота 168, в неделя-към 176.

"Ситуацията е динамична. Всеки ден част от хората биват изписвани или умират. На тяхно място незабавно идват нови хора, добави Луков. Ние сме облагодетелствани от това, че имаме огромно незабавно поделение. Ако всичко е цялостно, хората изкарват една вечер в незабавното на легло, под лекарски надзор, до момента в който се освободи място. Ние сме на лимита, само че не връщаме хора към този момент. Ако се усили напорът, най-евентуално и ние ще стартираме да връщаме хора. Засега посредством запасите съумяваме, акцентира Луков. Настаняваме хората в стаи, които са за трима, слагаме там четвърто легло. И по този надвишаваме броя и от 160 стават 170 пациенти. Въпросът макар че е, че това затруднява от една страна комфорта на пациентите, затруднява лекари и сестри и санитарки, само че не връщаме хора ", безапелационен е Луков.

Източник: dnes.bg