Обстановката е започнала да се успокоява, а общински екипи разчистват

...
Обстановката е започнала да се успокоява, а общински екипи разчистват
Коментари Харесай

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград

Обстановката е почнала да се успокоява, а общински екипи разчистват засегнатите от пълноводието терени в района

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд се изсипа над Златоград през последните два дни, съгласно информация от фейсбук страницата на Общината и заместник–кмета Елмира Пехливанова.

" Проливният дъжд провокира проблеми по инфраструктурата, тук-там има паднали земни маси. Водите на язовир „ Златоград “ са на равнище 35 см над преливника. Общински екипи разчистват засегнатите от разрушителното прииждане терени ", прецизират от общинската администрация, предава Българска телеграфна агенция.

Валежите в Златоград и района единствено за последното денонощие са 122 л/кв. м, съгласно данни от Метеорологичната станция на връх Рожен. Нивото на река Върбица е нараснало, само че е в границите на речното корито и към този момент няма заплаха от преливане. Поройният дъжд провокира проваляне на земни маси на улици в селата Ерма река и Аламовци. Прелял улук е наводнил гараж в село Старцево. Паднала подпорна стена в село Долен е нанесла провали върху покривна структура на прилежаща къща.

" Обстановката в община Златоград стартира да се успокоява след прекъсването на преваляванията следобяд ", съобщи заместник–кметът Елмира Пехливанова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg