Обстановката е спокойна и се очаква да остане такава в

...
Обстановката е спокойна и се очаква да остане такава в
Коментари Харесай

Витанов прогнозира спокойно КОВИД лято

Обстановката е спокойна и се чака да остане такава в идващите дни. Базовото репродуктивно число е 0.945. В рамките на настоящия удобен сюжет това е най - високата предстояща стойност за седмицата. В идващите дни обхвата на болестта ще продължава да се свива. Такава прогноза направи математикът от БАН проф. Николай Витанов, който беше член и на разформирания Национален действен щаб за битка с COVID-19.

" Очакванията са броят на дейните случаи да понижава - да върви надолу към 15 000 и да падне под това число ", уточни специалистът.

" Параметрите за промяна на тренда имат доста ниски стойности. Има няколко области, където стойностите са над 20 пъти по-малки от сериозната стойност. С други думи, не се вижда да върлуват нови разновидности на вируса. Дори, в случай че се появи нещо, равнищата на болест са доста ниски и повишението на случаите ще е постепенно, така, че ще има задоволително време за реакция ", добави той.

" Понеделнишките планирани карти са най-оптимистичните за седмицата. Показвам настоящата, която демонстрира, че броят на областите в зелено се чака да се усили. Когато броят на новите случаи падне устойчиво под 150 дневно, зеленият цвят ще стартира бързо да се усилва ", разкри още Витанов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР