Обстановката е спокойна. Едната карта - на риска - е

...
Обстановката е спокойна. Едната карта - на риска - е
Коментари Харесай

Витанов: Имунизацията изостава, но COVID-19 дебне

Обстановката е спокойна. Едната карта - на риска - е напълно зелена. По другата карта - на 14-дневната заболеваемост, се чака зеленото да се усилва. Това написа във " Facebook " математикът Николай Витанов по отношение на къса информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 14 юни 2021 година

Ето я настоящата карта. Както виждате, зеленото е повишено спрямо предходната седмица. Целта е и тази карта да стане зелена.

Днес базовото репродуктивно число е 0.908. Очакванията са обсегът на болестта да продължава да се свива. Броят на дейните случаи се чака да падне под 12 500, посока - надолу - към 12 000. Спадът обаче ще е с умерено движение.

 Витанов: Имунизацията изостава, само че COVID-19 дебне

Стойностите на знаците за промяна на тренда са надалеч от сериозната стойност. Например в Бургас през днешния ден цената е 40 пъти под сериозната стойност, а в Плевен - даже 50 пъти под сериозната стойност. Не се вижда да върлуват нови разновидности на вируса из страната, ситуацията по морето е доста добра. Във Варна знакът за промяна на тренда е към 20 пъти под сериозната стойност, съвсем същото е и по морето на север. Тъй, че българското море е безвредно.

Сега за имунизацията. Върви, само че постепенно. С тези темпове есента ще пристигна и няма да има реализиран колективен имунитет. При това състояние тактиката ни би трябвало да е да не се позволен нови разновидности на вируса на българска територия, а каквото въпреки всичко се опита да влезе, да бъде детектирано, изолирано и унищожено. Има система за това, по този начин, че в случай че сме деликатни, лятото ще е умерено. Това го пиша много от дълго време и виждате, че е по този начин.

Смъртността се чака да върви надолу - към 10 случая дневно (не и през днешния ден обаче). Ако зеленото по 14-дневната карта продължи да се усилва, смъртността се чака да пдне под 10 души дневно.

Разбирам, че много хора живеят за момента и това, какво ще става наесен им е далечна вероятност. Но е добре да се ваксинирате, с цел да може когато вирусът се опита да се върне наесен, да не може да се популяризира доста. Като може да не си сътворяваме проблеми, да не си ги сътворяваме.

Виждам, че някои хора се нервират много от тази информация, която обявявам всеки ден. Тя е за тези, които считат, че имат потребност от нея. Тия, които считат, че нямат потребност, да не я четат. То си е тяхно право. Мое право обаче е да осведомявам тези, които желаят да бъдат осведомени.

И не забравяйте, тези, които ми крещите отсреща - съд, конфискация, затвор - в петък отклонението на прогнозата от действителния брой случаи отново беше 0.00000%. Няма какво и да конфискувате - 1 стотинка не съм взел за работата ми за щаба. Хайде идете по Световната банка и МВФ да ви вършат разбори и прогнози, та да видите, какъв брой ще ви излезе. Неблагодарността на някои хора не е явна. Тя е очевадна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР