Обслужиха експресно частния квартал на Тотеви Общината бави проект за

...
Обслужиха експресно частния квартал на Тотеви Общината бави проект за
Коментари Харесай

Оправят проблемни имоти, ако им дадеш да ги строят

Обслужиха експресно частния квартал на Тотеви Общината бави план за 141 милиона Забавянето в общината: Корупция или просто безхаберие ЕСУТ работи като загадка фракция

Приятелски кръг, непосредствен до локалната в Пловдив, си измисли нов бизнес. Новоизлюпените бизнесмени вършат описи с проблематични частни парцели, обикалят притежателите им и оферират да извадят терените от бюрократичния капан против изискването те да строят новите кооперации. За такава скица описа Атанаска Тунтова, която дружно с сътрудниците си 5 години чакат администрацията да им позволи да закупят 176 кв. м общинска земя.

С тях те би трябвало да изправят границите на личните си имоти, с цел да могат да строят. Процедура по смяна на благосъстоятелност на въпросните квадрати от обществена в частна общинска, която е обикновено да завърши за броени месеци, не откри решение към този момент 5 години. Земята има оценка и хората са я платили, като един от тях даже е теглил заем за това. За въпросния парцел общинските съветници два пъти гласоподават „ за ” - първо при утвърждението на ПУП-а и след това - за сключването на предварителния контракт. На последната си сесия през декември 2018 година обаче Общински съвет блокира промяната на статута на парцела и ходенето по тъгите за Тунтова и сътрудниците продължава.

Тримата притежатели на имота в „ Тракия ” към този момент имат съмнения, че зад цялото това отсрочване стоят други ползи. " Два пъти при нас идваха разнообразни строителни компании, желаеха да изкупят парцела или да ни го застроят против обезщетение. Даваха уверения, че проблемите ни ще бъдат решени, в случай че подпишем предварителни контракти за строителството ", споделя Тунтова. Притеснява се да назове имената на компаниите, с цел да не се стигне до съд или различен тип кавга. Твърди обаче, че при инспекция от прокуратурата елементарно може да се стигне до въпросните вложители с дебели връзки. С нейните сътрудници разговарял и човек, работещ в общината. Той пък им споделил, че има задоволително контакти, с цел да мине по-бързо процедурата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР