Обследване на речните корита и дъната на язовирите предстои във

...
Обследване на речните корита и дъната на язовирите предстои във
Коментари Харесай

Проверяват речнита корита и язовирите във Варненско

Обследване на речните корита и дъната на язовирите следва във Варненско. Това разгласи регионалният шеф доцент Андрияна Андреева. Тя посочи, че с нейна заповед ще бъде назначена комисия, която ще извърпи обследването в интервала 2-13 октомври. След това ще бъдат подхванати нужните дейности по Закона за водите или от незабавен темперамент.

Престои да се направи и следене на застрашените от бедствия критичниточки и селища в района. Списъкът ще бъде направен през първата седмица на октомври благодарение на кметовете на общини в района. Te ще би трябвало да изготвят в къси периоди информация за евентуално рисковите сектори, зони, дерета или корита на реки, които са на тяхна територия.

„ Идеята е да са насочат превантивните дейности към тези селища, да се обърне по-специално внимание и всички институции да знаят, че това са селища с евентуална заплаха ”, посочи регионалният шеф.

Като различен приоритет в работата си доцент Андреева уточни, че цели възобновяване на взаимоотношението с общините в района. Вече са извършени срещи с 10 от 12-те кметове от региона, на които са били разисквани разновидности за разрешаване на проблемите им, свързани с превоз, рехабилитация на пътища, дефицит на вода и други

" Стремежът ми е да създадем еднаекосистема на доверие, в която всички заинтригувани институции от държавната и от локалната власт работят в интерес на хората ", уточни регионалният шеф.

Предстои правене на календар за 2024 година, в който всяка община в региона ще бъде показана с по една страница. За задачата се плануват заснемания на ритуали и по-тайни места. В календара ще бъдат маркирани и празниците на обитаемоте места.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР