Обследване на 12-етажната сграда на бившия Партиен дом на пл.

...
Обследване на 12-етажната сграда на бившия Партиен дом на пл.
Коментари Харесай

С 20 000 лева: Обследват става ли Партийният дом за Опера

Обследване на 12-етажната постройка на някогашния Партиен дом на пл. " Централен " ще бъде осъществено по гледище на фондация " Дом за пловдивската Опера ". Обемно-градоустройственото решение коства 20 000 лв., половината от които се поемат от градския бюджет. Преди време отново по предложение на фондацията локалният парламент реши да даде земята по Партийния дом за градеж на Опера, само че откакто се откри постройка, в която да се реалокират държавните и общинските служби.

12-етажната постройка към този момент беше обследвана преди няколко години от проектантския колектив, определен с конкурс от Община Пловдив и концепцията за изцяло реновиране с парите за енергийна успеваемост по оперативна стратегия " Региони в напредък ". Плановете обаче се провалиха, откакто се разбра, че 18-те млн. лв. от Европейски Съюз са планувани за саниране на жилищни здания, а не на публични.

В Община Пловдив са отхвърлили разновидността служителите да се нанесат в постройката на Българска народна банка на ул. " Райко Даскалов " (малката Главна). Мотивът е, че центърът на Пловдив би трябвало да бъде възложен напълно за културата. За Общината ще бъде предназначен терен в квартал " Гладно поле " с смяна на Общия организационен проект, който сега се изготвя.

Общината обаче не е получила 60 дка военни парцели на " Гладно поле ", каквито са желани преди няколко години. Потвърждение има единствено за 16 дка, които попадат в проектираната улична регулация. Но към този момент и за тях няма решение на Министерския съвет. Това значи, че Операта няма да има лична постройка най-малко още пет-шест години.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР