Обследва се с термодрон площта на езерото Мандра в рамките

...
Обследва се с термодрон площта на езерото Мандра в рамките
Коментари Харесай

Без следа от изчезналите рибари: Обследват с термодрон езерото „Мандра“


Обследва се с термодрон площта на езерото " Мандра " в границите на интервенцията по търсене на двамата риболовци.

Кадрите са с добра видимост и се надявам да обхванем допустимо най-голяма територия, както във водата, по този начин и към крайбрежията на езерото, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

По-рано през днешния ден от локална полиция оповестиха, че в езерото се търсят двама мъже. Те влезнали във водите му с гумена лодка нощес към 23 ч. В нощното търсене са включени екипи на общината, Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури и полицията.

" Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна сигурност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото ", добави кметът, представен от Българска телеграфна агенция.

В формалната си " Facebook " страница Николов написа: " Получавам позвънявания от риболовци, които имат подготвеност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме спомагателна лодка, която ще бъде употребена на следващия ден. Ще създадем всичко по силите си, с цел да помогнем. Винаги има вяра, имат я и околните на Ивелин и Петър, които въпреки и мощно обезпокоени, имат вяра в положителния излаз от тази сериозна обстановка! Дано! ".

Рибарите, които се търсят, са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас.

Утре при подобаващи метеорологични условия издирвателните мероприятия ще продължат с начален час 10 ч. и събирателен пункт дигата за село Твърдица.

В случай на опция от локалната полиция приканват в издирването да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със избавителни жилетки, които да поддържат образувания екип с жива мощ по вода.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР