Общото впечатление на пътниците на летище София се подобрява, сочат

...
Общото впечатление на пътниците на летище София се подобрява, сочат
Коментари Харесай

Качеството на летище София става все по-голямо


Общото усещане на пасажерите на летище София се усъвършенства, сочат резултати от световно изследване на Асоциацията на летищата (Airports Council International), което обгръща 283 международни аерогари, от които 104 европейски. За остарелия континент изследването класира летище София на 56-а позиция, а по обща задоволеност от предлаганите услуги получава оценка от 4.05 по петобалната канара.

В последното тримесечие на 2022 година 350 интервюирани пасажери на столичния аеропорт регистрират като мощни страни транспортния достъп, успеваемостта на регистрацията за полет (check in), близостта на гейтовете и осезаемото усъвършенстване в качеството на безжичния интернет, сочат резултатите на изследването.

Към времето, належащо за наложителните инспекции за сигурност, пасажерите се отнасят с схващане, което прави усещане по отношение на други европейски летища където чакането от 4 часа и повече беше постоянно срещано през 2022 година С 4.15 т. от общо 5 пасажерите правят оценка времето належащо за прекосяване на тази инспекция. Хората се доверяват на здравословната и безвредна среда, която дава летище София – оценка от 4.02, и регистрират позитивно готовността на личния състав за подпомагане на всички стадии от прекосяването през терминалите. Тук най-висока е удовлетвореността на пасажерите от отзивчивото отношение на чиновниците на гишетата за регистрация за полет – 4.51 при оптимално 5.

Резултатите от изследването сочат като области за усъвършенстване чистотата на санитарните помещения (3.01 т.) и разнообразието от места за хранене (3.83 т.) и от търговски обекти (3.68 т.). По тези тематики летищната администрация към този момент извършва стратегия за усъвършенстване, която включва възлагане на почистването на авторитетната немска компания Dr. Sasse, в това число роботизиране на част от активността и създаване на изцяло нови безмитни магазини на повърхност от близо 2000 кв. м. от един от най-големите травъл ритейлъри в света Dufry.

Проучването на качеството на летищното обслужване ASQ (Airport Service Quality) си извърша по единна световна методология и обгръща мнението на пасажерите за всички аспекти на летищното прекарване - от превоза до и от аерогарата, през всички формалности и благоприятни условия за извършване на покупки, хранене и занимания, до изходите за отклоняване към самолета. Летище София ще разчита на изследването като ориентир за напредъка в осъществяването на тактиката за промяна в петзвездна районна аерогара.

„ Проучването е ориентир за това къде сме ние по отношение на останалите. Резултатите са обнадеждаващи на този стадий и без да подценяваме огромната работа която ни следва, имаме вяра, че сме на прав път. Обратната връзка от клиентите е в действителност значима за нас, ще продължим да работим за тяхното по-добро прекарване “, сподели шеф „ Терминали “ Андраш Абел, който допреди да се причисли към екипа в София, работеше на летище Будапеща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР