Общото състояние на руските милиардери се е увеличило с почти

...
Общото състояние на руските милиардери се е увеличило с почти
Коментари Харесай

Руснакът, който добави $6 милиарда към богатството си само през тази година

Общото положение на съветските милиардери се е нараснало с съвсем 38 милиарда $ от началото на годината (януари-ноември), а благосъстоянието на съсобственика на " Новатек " Леонид Михелсон е повишено най-вече за интервала. Посоченият резултат е към края на ноември, като за последния месец съветските милиардери са изгубили общо над $27 милиарда, пресметна РИА Новости въз основа на данните от показателя на милиардерите на Bloomberg (BBI).

Индексът се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите, в които милиардерите имат дялове. За някои компании изчислението се основава на съотношението на тяхната капитализация към EBITDA или цената на акциите към облагата на акция.

Като цяло класацията на BBI включва 500-те най-богати хора в света. От тях сега в класацията попадат 27 жители на Руската федерация. При това към 1 ноември 2021 година индикаторът (BBI) за Русия е 65,6 милиарда $, т.е. през ноември 27-те съветски милиардери са изгубили общо над 27 милиарда $.

Най-значителният растеж на благосъстоянието от началото на годината е регистриран при Михелсон ( " Новатек " ) - нарастването с $6 милиарда $ до 30,8 милиарда $ му обезпечи първото място измежду съветските богаташи.

Състоянието на съсобственика на " Лукойл " Вагит Алекперов също се е нараснало доста - с 4,3 милиарда $ до общо 21,6 милиарда $. Така той заема пето в рейтинга на най-богатите в Русия.
 Светът има милиардер с благосъстояние над $200 милиарда. Отново
Светът има милиардер с благосъстояние над $200 милиарда. Отново

За първи път от август предходната година

Второто място в класацията по общ размер на богатсвото се заема от един от главните притежатели на " Норникел " Владимир Потанин. От началото на годината той стана по-богат единствено с 21 млн. $, само че положението му възлиза на 30 милиарда $.

Третото място се заема сега от главния притежател на " Северстал " Алексей Мордашов, чието положение от началото на годината е повишено с съвсем 4,2 милиарда $, до 27,2 милиарда $. Четвъртото място в рейтинга все още е за бенефициента на НЛМК Владимир Лисин, чието положение от началото натодината се усили с 3,12 милиарда $, до 27 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР