Общото състояние на 24 руски милиардери се е увеличило с

...
Общото състояние на 24 руски милиардери се е увеличило с
Коментари Харесай

Руските милиардери са забогатели с $3,3 милиарда за шест месеца

Общото положение на 24 съветски милиардери се е нараснало с 3,271 милиарда $ от януари до юни тази година. Тези данни оповестява организация Bloomberg от показателя Bloomberg Billionaires Index.

Отбелязва се, че най-богатият съветски предприемач е шефът на " Новатек " Леонид Михелсън. Той е станал по-богат с Щатски долар 2.23 милиарда, увеличавайки положението си до Щатски долар 18,9 милиарда. Той е следван от главния акционер на " Северстал " Алексей Мордашов, макар че " обедня " с Щатски долар 804 милиона $ и положението му е съвсем като на водача - $18,9 милиарда.

На трето място е главният бенефициент на НЛМК Владимир Лисин. Той разполага с Щатски долар 18,5 милиарда, увеличавайки положението си с Щатски долар 475 милиона.

Сред другите съветски милиардери в листата на 500-те най-богати хора на планетата ни е един от главните акционери на " Норникел " Владимир Потанин, (- Щатски долар 674 милиона), най-големият бенефициент на " Eurochem " и СУЕК Андрей Мелниченко (+ Щатски долар 1.62 милиарда).

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР