Общото събрание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши

...
Общото събрание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши
Коментари Харесай

Съдиите предлагат заместник на Топалов за временен шеф на градския съд

Общото заседание на съдиите в Софийския градски съд (СГС) реши да предложи Десислава Попколева за краткотраен началник на съда, осведоми " Правен свят ". Най-големият областен съд в страната остава без началник от 2 октомври, когато в действие ще влезе оставката на ръководителя му Калоян Топалов.

В градския съд работят 145 съдии, като 112 от тях имат право на глас в Общото заседание. Днес, с цел да предложат кой да управлява краткотрайно съда след оставката на Топалов, са се събрали 89 съдии, като имащите право да гласоподават са били 69.

За и.ф. ръководител на градския съд са били издигнати две кандидатури - на Попоколева и на Светлин Михайлов.

Десислава Попколева, която сега е зам.-председател на съда и управлява въззивните сформира в гражданското поделение, е препоръчана от арбитър Здравка Иванова с претекста, че Попколева се употребява с най-голямо доверие измежду сътрудниците си. Тя е получила поддръжката на 55 от съдиите. Двама са дали своят вот " въздържал се " и нито един не е бил срещу.

Кандидатурата на Светлин Михайлов е издигнал арбитър Антон Урумов с претекста, че той е дълготраен арбитър и заслужен претендент. За Михайлов са дали своят вот 5 души, 13 са били срещу, а 21 са се въздържали.

По закон предлагането за краткотраен началник на съда може да пристигна от ръководителя на Софийския апелативен съд. Съдиите обаче взеха решение да излязат със своя номинация. Решението кой да оглави краткотрайно градския съд се чака да бъде взето на последното съвещание на съдийската гилдия на настоящия Висш съдебен съвет в понеделник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР