Общото събрание на съдиите в Районен съд – Благоевград номинира

...
Общото събрание на съдиите в Районен съд – Благоевград номинира
Коментари Харесай

Съдия Калина Иванова номинирана за председател на РС Благоевград

Общото заседание на съдиите в Районен съд – Благоевград номинира за ръководител на съда по реда на Закона за правосъдната власт, арбитър Калина Иванова, която сега извършва функционалностите на административен началник в правосъдната институция. Кандидатурата на арбитър Иванова бе издигната от сътрудниците й в границите на открита конкурсна процедура за назначение на нов ръководител на съда, оповестена с решение на Семеен кодекс на Висш съдебен съвет през 2023г.

Като претекст за номинирането на арбитър Иванова за административен началник на Районен съд–Благоевград, съдиите показаха нейните потвърдени високи професионални, нравствени и лидерски качества. Съдия Иванова има съдийски стаж в правосъдната система на страната повече от 20 години, отлична атестационна оценка и най-високият сан „ арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд “.

Тя е дълготраен углавен арбитър, един от най-старшите съдии в правосъдната институция и се употребява с почитание измежду на сътрудниците си, поради което и всички присъстващи магистрати на събранието, показаха позитивна оценка за работата й като и. ф. административен началник на съда досега. Съдиите откроиха като добра нейна процедура ангажирането на всички искащи магистрати в усъвършенстване организацията и работата на съда, посредством присъединяване в работни срещи, общи събрания, атестационни и конкурсни комисии, актуализиране и създаване на вътрешни правила за възстановяване и улеснение на работните процеси и активността на съдиите и чиновниците в интерес на жителите и потребителите на правосъдни административни услуги.

Посочено бе, че под нейно управление е усъвършенствана работната атмосфера, работата на правосъдните служби, усъвършенствана е връзката сред самите магистрати в Районен съд–Благоевград, както и връзката на съда с прокуратурата, с Окръжен съд –Благоевград и с Адвокатска колегия- Благоевград, което е в интерес на взаимната работа и начинания.

Отбелязано бе и, че точно в интервала, в който арбитър Иванова е и. ф. началник на съда, са проведени посредством НИП и няколко визити на европейски делегации от съдии и прокурори за запознаването им с положителни практики в работата на Районен съд – Благоевград и РП-Благоевград, на които визити двете институции са били взаимни домакини.

Предстои направеното предложение за ръководител на съда от съдиите в Районен съд - Благоевград, да бъде изпратено на вниманието на Съдийска гилдия на Висш съдебен съвет, която в границите на оповестената конкурсна процедура е способният орган да дефинира и назначи новият ръководител на Районен съд – Благоевград.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР