Общото събрание на ООН прие с огромно мнозинство резолюция, призоваваща

...
Общото събрание на ООН прие с огромно мнозинство резолюция, призоваваща
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН иска нова хуманитарна пауза в Газа

Общото заседание на Организация на обединените нации одобри с голямо болшинство резолюция, призоваваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня в Газа.

Решението не е обвързващо.

За резолюцията гласоподаваха 153 държави-членки на Организация на обединените нации, 10 гласоподаваха срещу, а 23 се въздържаха.

Преди това поправките на Съединени американски щати и Австрия към проекторезолюцията не съумяха да съберат задоволително поддръжка.

Представителят на Египет в Организация на обединените нации Осама Абдел Халек Махмуд, който показа резолюцията, я назова " елементарна, точна и ясна ". По-рано на друга проекторезолюция, призоваваща за неотложно филантропично преустановяване на огъня, ѝ беше наложена несъгласие от Вашингтон по време на сесия на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

През октомври Организация на обединените нации към този момент одобри резолюция, призоваваща за " неотложно, трайно и непрестанно филантропично помирение, последвано от преустановяване на военните дейности ". Тогава за него гласоподаваха 121 страни, 14 бяха срещу, а 44 се въздържаха.
 Израел стартира да изпомпва морска вода в тунелите на
Израел стартира да изпомпва морска вода в тунелите на " Хамас " в Газа

Унищожаване на мрежата, която е в основата на интервенциите на " Хамас "

Израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан, говорейки преди гласуването, назова резолюцията на Общото заседание " лицемерна ", защото в нея не се загатва Хамас.

Ердан сподели, че прекратяването на огъня " единствено ще удължи гибелта и разрушенията в района ".
 Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа
Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа

Отворен е за разискване на други възможности кой ще управлява територията

" Прекратяването на огъня ще бъде от изгода единствено за терористите , които крадат филантропична помощ за себе си ", сподели Гилад Ердан, добавяйки че това би било " смъртна присъда за безчет израелци и жители на Газа ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР