Общото събрание на ООН отхвърли предложението на Русия за произвеждане

...
Общото събрание на ООН отхвърли предложението на Русия за произвеждане
Коментари Харесай

Общото събрание на ООН отхвърли предложението на Русия за тайно гласуване на резолюцията за Украйна

Общото заседание на Организация на обединените нации отхвърли предлагането на Русия за производство на скрито гласоподаване по-късно тази седмица на подготвяната неоправдателна резолюция за анексирането от Москва на четири украински територии, съобщи Ройтерс.

На изключително съвещание Общото заседание на Организация на обединените нации реши със 107 гласа " за ", 13 - " срещу " и 39 - " въздържал се " гласуването на резолюцията, която да осъди " противозаконните така наречен референдуми " и " опита за противозаконна анексия ", да бъде очевидно. Според дипломати гласуването на резолюцията евентуално ще се състои на следващия ден.

Русия твърди, че тайното гласоподаване е належащо, тъй като лобирането на Запада значи, че " вотът може да бъде доста сложен, в случай че позициите на страните се показват обществено ".

Проекторезолюцията, която следва да бъде гласувана приканва страните да не признават анексията от Русия на четири украински области и удостоверява ненакърнимостта на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

В началото на изключителното съвещание на Общото заседание на Организация на обединените нации Украйна упрекна Русия, че е " терористична страна " единствено няколко часа след масираните съветски ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщи Франс прес.

" Русия още един път сподели, че е една терористична страна, която би трябвало да бъде възпряна с най-твърди средства ", сподели украинският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Сергий Кислица.

" Целият свят още един път видя същинското лице на една терористична страна, която убива нашите жители ", добави украинският посланик и заяви, че броят на убитите при съветските ракетни удари е достигнал 14, а на ранените 97 души.

" Да вземаш съзнателно на прицел цивилни при ракетни удари е военно закононарушение ", сподели още Кислица.

С подготвяната неоправдателна резолюция Западът се надява да покаже, че Русия е изолирана на интернационалната сцена, показва Агенция Франс Прес.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР