Общото събрание на етажната собственост да може да определи колко

...
Общото събрание на етажната собственост да може да определи колко
Коментари Харесай

Проект: Готви се промяна за дела на сградната инсталация при парното

Общото заседание на етажната благосъстоятелност да може да дефинира какъв брой да е сградната апаратура, само че не по-малко от 20 и не повече от 40%. Това е записано в план за нова разпоредба за топлоснабдяването, който към този момент е пуснат на публично разискване, написа в. " 24 часа ".
Новият миг е точно залагането на диапазон за сградната апаратура - и сега общото заседание може да взема решение какъв % да са общите елементи в заплащането за парното, само че няма ограничаване.
Преди повече от 10 години отново имаше такава опция, само че тогава процентът за сградна апаратура бе сред 10 и 30. Този текст бе отстранен от наредбата, защото всеобщо се избираше най-ниският % и това водеше до деформиране на сметките - относително ниски през зимата и висока сума за доплащане при изравнителните.
Сега в наредбата в частта за дяловото систематизиране няма съществени промени с изключение на една. Ако за затоплянето за топлата вода за 1 куб. метра се изразходват повече от 150 квтч и всички парцели в постройката имат самостоятелни водомери за гореща вода, то топлофикацията е задължена да извърши инспекция на настройката на оборудванията в абонатната станция и на техническата им редовност. Проверката се прави в наличието на представител на етажната благосъстоятелност и се сформира констативен протокол с изложение на коригиращи ограничения.
Такава ревизия се прави и за сгради-етажна благосъстоятелност, в които клиентите са избрали да заплащат употребяваната топлинна сила по действителна месечна консумация.
По-категорично е записано, че клиенти, присъединени към абонатна станция, са длъжни да инсталират уреди за дялово систематизиране. В сегашната разпоредба това е наложително за постройка, в която се вкарва дялово систематизиране.
Отпада условието за прелиминарен контракт като изискване да стартира правенето на план за присъединение на клиенти.
Какво сподели Европейският съд за това кой заплаща сградната апаратура - припомнете си в този материал!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР