Общото събрание на БОК утвърди днес българската делегация за ХХIV

...
Общото събрание на БОК утвърди днес българската делегация за ХХIV
Коментари Харесай

БОК утвърди делегацията ни за Пекин, 16 спортисти ще ни представят в китайската столица |

Общото заседание на БОК утвърди през днешния ден българската делегация за ХХIV олимпийски зимни игри в Пекин, които стартират на 4 февруари 2022 година Делегатите взеха решение в най-престижната конкуренция на планетата България да бъде показана от 16 състезатели в 7 спорта.

„ Знаменосци на българската делегация по време на Откриването ще бъдат биатлонистката Милена Тодорова и сноубордистът Радослав Янков, “ разгласи президентът на БОК Стефка Костадинова.

Както е известно неотдавна МОК вкара практиката мъж и жена да носят дружно националните знамена на обособените страни по време на церемонията. Още при започване на Общото заседание Стефка Костадинова поздрави и благодари на всички български спортисти, на техните треньори, на управленията на федерациите, на всички с принос при спечелването на квотите.

„ Нека пожелаем от сърце триумф на българските олимпийци в Пекин. Помните какъв брой горди бяхме с нашите спортисти предишното лято в Токио, когато чухме три пъти химна и приветствахме български състезатели на почетната стълбичка. Нека подкрепим в този момент нашите олимпийци, да им вдъхнем мощ и убеденост, като представители на една мощна духовно и физически нация, “ сподели още Костадинова.

Делегатите гласоподаваха България да взе участие с 16 състезатели на олимпийските игри в Пекин. В китайската столица ще се представим в 7 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски-скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.

Най-много олимпийци има БФ Биатлон – 8, БФ Ски е с 6 (трима алпийци и по един в ски-бягането, ски-скока и сноуборда), по един представител изпращат фигурното пързаляне и шейните. На предходните игри преди четири години в ПьонгЧанг имахме 19 участници в 6 спорта, в този момент към тях се прибавя фигурното пързаляне.

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радослав Янков и Владимир Зографски ще вземат участие за трети път. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова.

За други седем - скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов - това ще бъде втора олимпиада.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР