Общото събрание на Българската академия на науките (БАН) обявява процедура

...
Общото събрание на Българската академия на науките (БАН) обявява процедура
Коментари Харесай

Общото събрание обявява процедура за избор на председател на Българската академия на науките

Общото заседание на Българската академия на науките (БАН) афишира процедура за избор на ръководител на Българска академия на науките. Това решение е признато на съвещание на IX-ото Общо заседание (OС) на Българска академия на науките, извършено през днешния ден, 30 септември, се оповестява в уеб страницата на Българската академия на науките.

Обявената процедура за избор на ръководител на Българска академия на науките ще се организира в интервала от 30 септември до 2 декември 2024 година Срокът за номиниране на претендентите е 30 октомври 2024 година, а за подаване на документи на претендентите е до 6 ноември 2024 година (включително), до 17:00 часа.

Заседанието на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките за избор на ръководител на Българска академия на науките е планувано да се организира на 2 декември 2024 година Мандатът на настоящия ръководител на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски изтича на 7 декември 2024 година

В процедурните правила за избор на ръководител се осведоми, че право да аплайват за длъжността " ръководител на Българска академия на науките " имат учените (действителните членове) и член-кореспондентите (дописните членове) на Българска академия на науките, които към датата на встъпване в служба (8 декември 2024 г.) не са навършили 70-годишна възраст.

Кандидатури за заемане на длъжността " ръководител на Българска академия на науките " могат да се слагат от група от минимум 10 членове на Събранието на учените и член-кореспондентите (САЧК), общите събрания на учените на независимите научни звена, научните препоръки на непрекъснатите научни звена или група от минимум 10 членове на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките в период до 17:00 часа на 30 октомври 2024 година, в това число. Към предложенията се ползва документално единодушие на претендента за присъединяване в избора. Предложенията се внасят в деловодството на Българска академия на науките.

За първия си мандат акад. Юлиан Ревалски беше определен от Общото заседание на Българска академия на науките на 1 декември 2016 година На 30 ноември 2020 година той беше избран отново за втори мандат.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР