Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името,

...
Общото събрание на Българска фондова борса-София реши да промени името,
Коментари Харесай

Христина Пендичева е новия представител на държавата в БФБ


Общото заседание на Българска фондова борса-София реши да промени името, като отстрани думата „ София “ от названието на институцията. Тя към този момент ще се назовава Българска фондова борса АД. „ Считаме, че по този метод името изцяло отразява дългогодишния статус на Българска фондова борса като единствен народен оператор на търговия с скъпи бумаги и други финансови принадлежности. “, сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ.

Акционерите на БФБ утвърдиха смяната на представителя на страната в Съвета на шефовете. Държавният специалист Христина Пендичева от Министерство на финансите заменя заместник-министъра на финансите Маринела Петрова в Борда на сдружението. Г-жа Пендичева работи в дирекция „ Регулация на финансовите пазари “ в Министерство на финансите към този момент близо седем години. В това си качество тя взе участие в правенето на указания и позиции за Комитета по финансови услуги, Икономическия и финансов комитет, ЕКОФИН, КОРЕПЕР по отношение на разискването на актове на Европейски Съюз. Преди да постъпи в Министерство на финансите, Христина Пендичева заема експертни позиции в ING Пенсионноосигурително сдружение и ING Животозастраховане, както и в Комисия за финансов контрол. Мандатът й е за идващите две години.

На постоянното си съвещание, акционерите на БФБ одобриха също отчетите на Съвета на шефовете за активността на сдружението и политиката за използване на възнагражденията на членовете на СД. Членовете на Съвета бяха освободени от за активността по ръководство на сдружението през 2017 година и бе признат доклада на Директора за връзки с вложителите. Отделно бяха утвърдени отчета на записания инспектор за осъществената инспекция на годишния финансов очет за 2017 година и заверения финансов очет за миналата година. Приет бе и одитирания годишен консолидиран финансов доклад, годишния консолидиран отчет на СД за активността и отчета на записания инспектор за инспекция и легализация на консолидирания очет на групата за 2017 година

Общото заседание реши също половината от чистата облага на БФБ за 2017 година или 103 116.57 лева да се разпредели като дял, а остатъка да се отнесе за спомагателни резерви; одобри промени в устава.

БФБ е първото обществено сдружение в страната, което организира Общото си заседание и по електронен път – посредством иновационната електронна платформа за общи събрания ЕПОС на Централен депозитар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР