Общото събрание на Асоциацията на банките в България, на което

...
Общото събрание на Асоциацията на банките в България, на което
Коментари Харесай

Петя Димитрова беше преизбрана за председател на Асоциацията на банките в България

Общото заседание на Асоциацията на банките в България, на което участваха всички пълноправни членове на сдружението, преизбра единомислещо Петя Димитрова за нов тригодишен мандат отпред на организацията. Тя е основен изпълнителен шеф на Пощенска банка.

Членовете на сдружението избраха Питър Рубен, основен изпълнителен шеф на ОББ, и Неделчо Неделчев, изпълнителен шеф на Общинска банка, за нови членове на управителния съвет на асоциацията.

Те също са с тригодишен мандат. Цветанка Минчева ще продължи да е зам.-председател на банковата асоциация.

В своето послание към членовете на Асоциацията на банките Петя Димитрова акцентира основната роля на банковия бранш за въвеждането на еврото в България

и за разяснение изгодите от приемането на единната валута. За задачата АББ ще осъществя огромна национална информационна акция, зад която ще се сплоти целият банков бранш.

Асоциацията си слага за цел в идващите години да създаде и извърши специфичен план, взаимно с виновните институции, за насърчаване и разширение на финансовата просветеност на национално равнище. Други предпочитани тематики, с които АББ се ангажира интензивно през идната година, са дигитализацията на финансови услуги и нововъведения в заплащанията, възстановяване на кибер сигурността и създаване на устойчиви политики в областта на ESG.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР