Общото потребление на енергия в ЕС през 2020 г. е

...
Общото потребление на енергия в ЕС през 2020 г. е
Коментари Харесай

Потреблението на енергия в селското и горско стопанство в ЕС се е увеличило през 2020 г.

Общото ползване на сила в Европейски Съюз през 2020 година е с 6 % по-малко спрямо 2019 година Въпреки това се следи леко нарастване (+1 процент) в потреблението на сила от бранша на селското и горското стопанство, които съставляват 3 % от общото ползване на сила в Европейски Съюз през 2020 година Това демонстрират данните на Евростат, представени от Българска телеграфна агенция.

Намаляването на потреблението на сила е цел още преди актуалната енергийна рецесия. Освен това пандемията от COVID-19 промени навиците ни за ползване на сила, като затвори работните места и усили времето, което доста хора прекарват вкъщи. Докато някои браншове като въздушния превоз бяха съществено наранени, други като селското и горското стопанство обаче не бяха.

С изключение на Швеция (+1 процент), всички страни членки на Европейски Съюз записват понижение на общото ползване на сила през 2020 година спрямо 2019 година Най-резки темпове на спад са регистрирани в Люксембург (-14 процента), Испания (-11 процента) и Италия (-9 процента). В другия завършек на обсега на понижения, най-ниските темпове на смяна се следят в Румъния (-1 процент), Унгария и България (и двете -2 процента).

Но във връзка с силата, употребявана от селското и горското стопанство, нещата стоят друго. Между 2019 година и 2020 година имаше внезапни темпове на нарастване в редица страни членки, по-специално Малта (+10 процента), Португалия (+8 процента) и Хърватия (+6 процента). Имаше и някои страни членки, в които потреблението на сила от бранша на селското и горското стопанство е намаляло, като най-резките темпове на спад са в Белгия (-11 процента), Швеция (-6 процента) и Румъния (-5 процента).

За съпоставяне, най-големият дял от общото ползване на сила от селското и горското стопанство през 2020 година е в Нидерландия (9 процента), следвана от Полша и Латвия (и двете по 6 процента). Стойността за Нидерландия отразява значимата роля на оранжерийното произвеждане на плодове, зеленчуци и култивиран растения. Най-малки дялове са регистрирани в Люксембург, Словакия и Малта (по 1 процент).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР