Общото мнение е, че протести няма да има, ако в

...
Общото мнение е, че протести няма да има, ако в
Коментари Харесай

Работодателите след срещата с Борисов: Протести няма да има, ако в следващите 2 седмици има резултат

Общото мнение е, че митинги няма да има, в случай че в идващите две седмици има резултат, разгласи Кирил Домусчиев, ръководител на КРИБ, след срещата с премиера Бойко Борисов и енергийния министър Теменужка Петкова. Както съобщихме, представители на работодателските организации се срещнаха в Министерски съвет с премиера Борисов поради скока в цената на едро на тока.
„Ние сме извънредно удовлетворени от извършената среща и постигнатите резултати. Получихме една сериозна поддръжка от премиера и министрите да създадем пазара на електрическа енергия най-прозрачен. С този закон, който ще се направи със основни промени, можем да имаме и кратковременен, и дълготраен резултат. Един добър разговор се получи и имаме единодушието за всички ограничения, които предлагаме.“, сподели Домусчиев.

Делян Добрев разгласи, че срещата в Министерски съвет при премиера Борисов е била ползотворна. По думите му, обсъжданите законодателни промени ще бъдат подготвени при започване на месец. Дружествата ще оферират профилирана сила на пазара – 12 часа нощна и 12 часа дневна сила. Според Добрев, държавното управление ще забърза диалозите за преустановяване на договорите с така наречен американски централи. Разпределителните сдружения ще купуват толкоз колкото им е належащо. Промените съвсем изцяло ше либерализират свободния пазар.

Очаквайте детайлности
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР