Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира пред Нова тв скандала

...
Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира пред Нова тв скандала
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова за луксозното жилище в болница „Лозенец“: Срамно е!

Общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова разяснява пред Нова тв абсурда със лукзосното жилище призрак, намиращо се на територията на някогашната държавна болница „ Лозенец “. Жилището досега е било под ключ.

„ Доболничната помощ страда поради липса на финанси, а някъде съществува подобен разкош. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? “, попита Николова.

Тя посочи че се отклоняват забележителна сума пари от Здравната система:

„ Изключително срамно. Отклоняват се ужасно доста пари от Здравната система. Не се знае кой, за какво и по какъв начин е употребил жилището. Има една институция в тази страна, която се назовава Национална агенция за приходите. Тя може да каже тези средства, които аз съм изразходила имала ли съм ги и от кое място ”, изясни Николова.

Тя разяснява и здравните промени в плана за народен рамков контракт, съгласно които отпада задължението на персоналните лекари да афишират мобилните си номера, а консултациите ще се организират единствено в работно време.

„ Общо взето до този миг системата третира общопрактикуващите лекари като плебеи – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., с цел да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му оказва помощ. Накрая се оказа, че е объркал номера ”, сподели Николова.

Етикети: болницаГергана НиколоваЛозенецлукс
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР