Общопрактикуващите лекари се обявиха против идеята данъчните да имат достъп

...
Общопрактикуващите лекари се обявиха против идеята данъчните да имат достъп
Коментари Харесай

Личните лекари против НАП да има достъп до медицинските досиета на пациентите

Общопрактикуващите лекари се оповестиха срещу концепцията данъчните да имат достъп до медицинските данни, с които работят. От Сдружението на общопрактикуващите лекари са на мнение, че медицинският програмен продукт не би трябвало да се третира като програмен продукт за продажби в търговски обекти, тъй като по този метод здравето на хората се приравнява до здравето на краставиците и доматите. Това разгласи пред " Дарик " ръководителят на организацията доцент Любомир Киров. Той добави, че приветства самодейността на Национална агенция за приходите, която цели ограничение на сивата стопанска система, само че прикани да се потърси различен метод за финансов надзор, оповестява " Топ вести ".

„ Ясно е, че това е част от някоя акция - всичко, което има като доход, да бъде оповестявано. Добре, ние не сме против това. Но не може и не сме съгласни медицинският програмен продукт, който ние употребяваме, с цел да обгрижваме хората, където се съдържа една сензитивна информация по европейските наставления и с която можем да работим единствено ние, да бъде налична поради това, че някой желае да оправя фискалната политика “, разяснява доцент Любомир Киров.

„ Ако желаят това да се случи, то не би трябвало да се случва през нашия програмен продукт. Поне за нас е безусловно недопустимо здравето на хората да бъде приравнявано със здравето на краставиците и доматите. Ние споделяме, че би трябвало да намерят метод това да се регистрира, както желаят, само че не през нашия програмен продукт. Там не може и не би трябвало да има никаква връзка “, добави той и даде образец: „ Всеки има у дома водомер. Идва някой, регистрира какъв брой кубика вода са изразходени и те се заплащат. Никой не те пита с тази вода лицето ли си си благ, прал ли си, готвил ли си, пил, т.е. за какъв тип активност са използвани тези кубици. Ако приравним това към нашата активност, която желаят да бъде регистрирана като някакви доходи, е доста елементарно. Има единици активност, а не хора, които стоят зад тях. Това Национална агенция за приходите не трябва да ги интересува “, уточни още ръководителят на организацията доцент Любомир Киров.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: