Общопрактикуващите лекари са гръбнакът на здравноосигурителния модел. Ставаме все по-малко,

...
Общопрактикуващите лекари са гръбнакът на здравноосигурителния модел. Ставаме все по-малко,
Коментари Харесай

Личен лекар: 90% от обажданията в кабинетите ни са с безумни въпроси

Общопрактикуващите лекари са гръбнакът на здравноосигурителния модел. Ставаме все по-малко, а хората се обръщат към нас по всевъзможни мотиви. Основният проблем, който се обрисува в нашата активност, е непознаването на правата и отговорностите от страна на здравноосигурените жители и нежеланието им да се срещнат по какъв начин действа системата. Това разяснява персоналният доктор доктор Мирослав Спасов, представен от Нова телевизия.

„ В нашите кабинети ние получаваме хиляди безумни въпроси. До момента нашите телефони, които са оповестени, не се употребяват за решаването на здравни проблеми, а за хиляди безумни въпроси. Отправят се питания от вида - „ боледувам, мога ли да дойда на обзор ”, „ какво ви е работното време ”, „ пребих се, може ли електронно направление ”, разясни медикът.

Д-р Спасов акцентира, че 90% от телефонните позвънявания в кабинетите на персоналните лекари са ангажирани с безумни въпроси. „ Това е обвързвано и с невъзможността за съответна преценка към кого да се обърнете. Скриването на телефонните ни номера ще ограничи безумните позвънявания и ще ни освободи задоволително време ”, е мнението му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР