Oбщoнационална стачка на медиците в държавните болници обяви от тази

...
Oбщoнационална стачка на медиците в държавните болници обяви от тази
Коментари Харесай

Лекарите в Гърция излизат на общонационална стачка

Oбщoнационална стачка на медиците в държавните лечебни заведения разгласи от тази заран синдикатът на лекарите. Стачката е 48-часова и държавните лечебни заведения обслужват единствено незабавни случaи, оповестява електронното издание на в..

В допълнение към застъпничеството за увеличение на заплатите и увеличение на наемането, болничните лекари приканват за непрекъсната претовареност на всички договорно наети лица без условия. Те също по този начин упорстват за самостоятелно данъчно облагане на промените на повикване, освободени от налози спомагателни смени на повикване и увеличение на държавното финансиране за системата на публичното опазване на здравето. И най-после, те акцентират какъв брой е значимо да се заобикалят сливания или закривания на което и да е поделение, клиника или болница.

Междувременно Асоциацията на болничните лекари в Солун (ENITH) упорства за удвояване на заплатите и разширение на медицинския личен състав в лечебните заведения. Те акцентират, че свободните работни места за медицински длъжности в лечебните заведения на северния пристанищен град сега възлизат на 30%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР