Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и насрочени в цялата страна

...
Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и насрочени в цялата страна
Коментари Харесай

Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и протести ще парализират утре Гърция

Общонационална стачка на гръцките профсъюзи и планувани в цялата страна митинги ще сковават на следващия ден южната ни съседка, а в центъра на Атина ще бъдат проведени манифестации и протестни шествия, осведомят от българското Министерството на външните работи.

Утре за 24 часа няма да се движат кораби и фериботи, железниците, както и метрото в Атина. Движението на рейсовете и тролеите, в това число и на експресната автобусна връзка от и до Летище Венизелосще, бъде лимитирано от 9 до 21 часа. На 31 май те също влизат в 24-часова стачка. 

Възможно е в границите на утрешния ден към митинга да се включат и други браншови организации, което в допълнение да утежни транспортната конюнктура в страната и в Атина, осведомят още от външното ни ведомство. Оттам предизвестяват за вероятни стълкновения с присъединяване на анархистки групировки в центъра на гръцката столицата. Синдикатите упорстват за промени в данъчната система и за анулация на наредбите, които водят до орязване на пенсии и заплати и до всеобща безработица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР