Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган“ кани пловдивчани на премиерата на Два

...
Общоарменски благотворителен съюз Парекордзаган“ кани пловдивчани на премиерата на Два
Коментари Харесай

Арменската общност кани на премиера на спектакъла „Два дома“

Общоарменски благотворителен съюз „ Парекордзаган “ кани пловдивчани на премиерата на „ Два дома “ - благотворителен концерт-спектакъл на танцовите групи към „ Парекордзага “ – Пловдив. Събитието е от 18,30 часа в Голямата зала на Драматичен спектакъл „ Н. Масалитинов “ – Пловдив.

Два дома, минало и бъдеще се сливат в една история, разказана посредством магията на танца. Спектакълът е в същото време памет към всички наследници на арменците, които намират бездънен смисъл да продължат да съхраняват и споделят националните ни благосъстояния, история и просвета до през днешния ден.

„ Спектакълът е отдаден на нашите предшественици, които са намерили своя втори дом в България. С доста обич, употребявайки езика на танца, ще ви разкажем за духовното възобновление на нашия народ, за неговата воля, мощна религия, с която постоянно е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да не помнят завета на своите предци - " В дългия път към своето бъдещето не си пускайте ръцете “, показа Хрипсиме Нурикян, Председател на AGBU Пловдив, уредници на концерта.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР