Общо взето така може да се обобщи всичко казано от

...
Общо взето така може да се обобщи всичко казано от
Коментари Харесай

Войната Сарафов - Гешев продължава. Кой и защо снимал зам.-главния прокурор в ”Осемте джуджета”?

Общо взето по този начин може да се заключи всичко казано от Борислав Сарафов в ефира на bTV.

 

Зам.-главният прокурор съобщи, че " не помни " защо е трябвало да приказват с Иван Гешев в ресторант " Осемте джуджета ", само че бил сигурен, че е бил поканен там точно от обвинител №1.

 

" Снимките излязоха през днешния ден, откакто бе даден анонс, че ще вземам участие в това предаване. Срещу мен се води кална, непочтена война и това е част от нея. Изпратени са в един трибуквен уебсайт, евентуално и на други медии. Гешев постоянно, когато стане въпрос за “Осемте джуджета ”, като че ли се не помни, че той се е развивал по времето, когато Специализираната прокуратура е била под контрола на Иван Гешев. Това е неговата територия ", побърза да каже Сарафов.

 

По думите му фотосите не са направени със СРС, а от частно външно наблюдаване, което се ръководи от Стефчо Банков, асистент към Иван Гешев сега.

 

" Гешев управлява хора, които организират нерегламентирано наблюдаване. Банков бе уволнен по времето на Бойко Рашков. Гешев разполага с частно външно наблюдаване. Очевидно Банков е индивидът, който натиска Enter и пуска записите в точния миг. Очевидно в съботен ден съм бил там и то тъй като господин Гешев ме е поканил да поговорим там. Въпросът е за какво не е на фотосите. И аз се учудвам. Той не пристигна тогава. Смятам, че е квалифицирано, с цел да отида там и да ме снимат. Снимките са от преди 3 години. Не мога да кажа нито кои са хората, нито от по кое време работи, само че има такова нещо и се управлява от Банков. Гешев неведнъж е бил в “Осемте джуджета ”, доста повече пъти, в сравнение с мен. Близък е с Петьо Еврото. Питайте него ", отклони въпросите Сарафов.

 

Той си разреши още да призове Антикорупционния фонд да не изпращат сигнала си до прокуратурата, тъй като по този метод щели да дадат мотив на Гешев да се " саморазправи " с него и ще влязат в " гнусния сюжет ".

 

АКФ обявиха, че ще сезират прокуратурата за прикрита инспекция против Борислав Сарафов от КПКОНПИ поради изпратен до Антикорупционния фонд неизвестен сигнал. Според АКФ те “потвърждават изнесените до момента информации за схеми за непозволено въздействие и потребление на прокуратурата в частни ползи, с присъединяване на някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров и настоящи магистрати.

 

Причината за разрива сред Сарафов и Гешев зам.-главния прокурор не уточни. Заговори обаяче за " сериозен управнически недостиг ", от страна на обвинител №1, който просто " няма нужния потенциал, с цел да управлява институцията ", счита Сарафов.

 

" За страдание обаче нещата фрапантно се утежниха. Спираловидно през последния месец. Гешев разрушава институцията и стана непоносим за прокуратурата. Защо ми беше пусната инспекция? Това не е ли опит за разпра - да се покаже на инакомислещите, че ще се ударят? Гешев не може да разграничи личните си ползи от тези на прокуратурата, употребява я за решение на своите проблеми. Това е тежко нарушаване ", изясни Сарафов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР