Общо взето, показанията на тези свидетели се свеждат до това

...
Общо взето, показанията на тези свидетели се свеждат до това
Коментари Харесай

АСНС обяви мотивите си да остави Лиляна Деянова в ареста

”Общо взето, показанията на тези очевидци се свеждат до това с дребни изключения, че те не са работили по активност, обвързвана с европроекти, и не знаят за такава активност. Болшинството от тях не знаят за активите по договорите и за даване на безплатна финансова помощ от европейските фондове, нито за офис, находящ се в гр. Плевен. ”
Това написа в претекстовете от 9 страници, с които през предходната седмица състав на Апелативния профилиран углавен съд, управляван от арбитър Георги Ушев, остави Лиляна Деянова-Лилана за непрекъснато в ареста, където тя е затворена от 25 април 2020 година, осведоми КлубЗ.

Председателят на съд, на който се падна делото, приема, че от обстоятелствата може да се направи обосновано съмнение, че Лиляна Деянова, съдружникът й Мартин Димитров, Ася Йочева (бивша нейна колежка от дует Ел Ей) и брат й Александър Деянов " са съгласували волите си за присъединяване в ОПГ ".

Съставът приема, че има обосновано съмнение, че са настъпили вреди за 1 354 990 лева по обвиняване за " евро машинация " при покупка на програмен продукт.

На 4 юни бе издадено определението, с което тогава Специализираният углавен съд за пръв път наложи на Деянова мярка, друга от " задържане под стража ", а точно - " домакински арест ". Апелативният състав счита, че това определение е нестимулирано, тъй като се състояло от един лист и в него се съдържали най-вече заявления, без да се разискват нито доказателствата по делото, нито доводите на страните.

В правосъдното определение на арбитър Ушев се обръща особено внимание на публикуваното към този момент от прокуратурата (под познатата форма - стартиране на стегонограми от разпити на свидетели), че Лилана блъскала по вратите и уплашила служители от АПИ. За повторно АСНС приема, че това е несъставомерно, т.е. държанието им няма по какъв начин да съставлява закононарушение. Защото... " обвинените не имат господарски пълномощия да осъществят опасността си ".

Интересное, че на финала съдът приказва и за " политическа дискусия ", най-вероятно визирайки бранителят на Деянова юрист Николай Хаджигенов:

" В умозаключение, отвън полето на политическа дискусия и опитите за персонални нападки против съответни правосъдни сформира или съдии, актуалният състав като въззивна инстанция отбелязва, че както по настоящето дело, по този начин и по всяко друго дело се придържа единствено и само към закона и доказателствата по делото при образуване на вътрешното си разбиране. Предвид естеството на процеса, а точно углавен, е обяснимо, че това вътрешно разбиране няма по какъв начин да се чака да съответствува с ползите на всички страни, а и не би трябвало да е по този начин. Важно е и съгласно Конституцията на страната ни е по този начин, то да съответствува с разбирането на съда за правомерност и правдивост. ", написа в определението на АСНС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР