Общо в България украинските бежанци са 102 032 души. Това

...
Общо в България украинските бежанци са 102 032 души. Това
Коментари Харесай

102 хиляди души, колкото населението на Шуменска област, са украинските бежанци у нас

Общо в България украинските бежанци са 102 032 души. Това е колкото област Шумен, разгласи шефът на Държавна организация за бежанците към Министерски съвет Мариана Тошева на брифинг пред публицисти.

97 068 украински бежанци са със статут за краткотрайна протекция у нас.

В извънредно къси периоди всички хора, идващи от Украйна, страната им обезпечи заслон, сподели Тошева и благодари на всички хора, приютили украинските бежанци в домовете си. В момента тече подготовката за привършване на първа фаза - настаняване на бежанците в хотелите.

59 085 са настанените украински бежанци в хотелите, като към 31 май във всички хотели, които са декларирали, че ще имат туристи за летния сезон, пространствата би трябвало да бъдат освободени от бежанците. Украинските бежанци ще бъдат ориентирани към други места, като тяхното известяван към този момент е в развой.

Около 33 000 места са свободни и могат да одобряват украинските бежанци, най-вече във ведомствени и общински бази. Продължава идентифицирането на нови места и бази, в които да бъдат ориентирани останалата численост бежанци. Амбицията на институцията за бежанците е подготвеност да настани към 70 000 украински бежанци. Най-лошият вид за настаняване на украинските бежанци са спортните бази, контейнерно или палатково населено място.

Самите украински жители демонстрират предпочитание да живеят някъде чартърен, изключително тези, които работят, и да си намерят жилище. От 26 април нататък украинските бежанци ще бъдат здравноосигурени. До 10 май данните на украинските бежанци би трябвало да бъдат вкарани в Национална агенция за приходите. В най-кратък период това нещо ще бъде преодоляно към 10-11 май, с цел да могат да попадат в системата и да могат да си потърсят персонален доктор, посочи Тошева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР