Общо сумата за НАП за допълнителни възнаграждения на служителите е

...
Общо сумата за НАП за допълнителни възнаграждения на служителите е
Коментари Харесай

Василев: За миналата година 31,8 млн. са раздадените бонуси в НАП

Общо сумата за Национална агенция за приходите за спомагателни хонорари на чиновниците е 31 млн. 844 хиляди и 300 лева Това сподели министърът на финансите Асен Василев в отговор на въпрос на Десислава Атанасова от ГЕРБ по отношение на раздадените спомагателни хонорари на чиновници на Национална агенция за приходите в края на 2021 година, представен от Dariknews.bg.

" Общо сумата за Национална агенция за приходите е 31 млн. 844 хиляди и 300 лева Съотносимо към 2020 година - сумата е била 30 млн. 300 хиляди лева 2019 - 30 млн. 150 хиляди лева Тези пари се разпределят на 7 863 служителя или приблизително по 337 лева на чиновник на месец. За централно ръководство сумата е 10 млн. 631 хиляди 443 лева на 1714 служителя, което се пада приблизително по 517 лева на чиновник на месец. Тези средства всяка година се плануват със Закона за бюджета. Те се раздават под формата на ДМС и съставляват част от възнаграждението, което е по преценка и за осъществена действителна активност ", сподели Василев.

Десислава Атанасова в имитация съобщи, че в никакъв случай не е била срещу финансовото стимулиране на чиновниците, когато добре правят своята работа. " Даже на срещу видно е от предоставената от вас информация, че през 2019 и 2020 година са изплащани също по този начин суми с 2 млн. по-малко, в сравнение с в този момент. По-скоро съм сюрпризирана от аплодисментите от част от залата, тъй като през 2019 година помня, че господин Христо Иванов в директни включвания пред постройката на Национална агенция за приходите искаше оставката на шефа точно по същия мотив. В този смисъл като спомагателен въпрос смятате ли, че в този момент шефът на Национална агенция за приходите би трябвало да си подаде оставката, защото още веднъж за заслуги са раздавани финансови тласъци на чиновници и по какъв начин си обяснявате смяна в държанието на член на ръководещите ", съобщи още Атанасова.

Асен Василев разяснява, че резултатите, които Национална агенция за приходите са постигнали предходната година, са рекордни в историята на организацията. " За 7 месеца, дори не за цяла година организацията съумя да събере доста повече средства. Говорим за над 3 милиарда повече, сподели още Асен Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР