Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за

...
Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за
Коментари Харесай

Експерт поиска у нас гаранционен фонд вместо застраховки на туроператори

Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм след банкрута на туроператора " Томас Кук ", сподели в студиото на Сутрешен блок на Българска национална телевизия Румен Драганов, шеф на Института за разбор и оценка в туризма.

" Цялата вреда, която ще бъде за българските хотелиери, е от порядъка на 36 млн. евра, което значи, че сумарно дружно със загубите, които ще претърпим в резултат на това, че няма да дойдат туристи в този момент до 8-ми октомври, когато беше планувана програмата на " Томас Кук " - всички полети са анулирани - по този начин и по зимната стратегия, а също по този начин и с това, че договорите, които бяха подписани за идващия летен сезон 2020 година няма да се случат - общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде вредата за българския туризъм. " Българските хотели, които ще пострадат от банкрута на туроператора, са 58 хотела, само че броят не е финален. За някои загубите за над милион, за други са единствено няколко хиляди. Те ще получат парите си от Гаранционния фонд.

От през вчерашния ден тече най-голямата акция за избавяне на английски туристи по света. Те са 150 хиляди и би трябвало да бъдат превозени до 8 октомври. " Ще бъдем очевидци на една изключителна организация, която основава Англия с техния гаранционен фонд, за който ние неведнъж сме повтаряли, че България би трябвало да сътвори подобен гаранционен фонд вместо системата за застраховки, която единствено източва туроператори ", сподели Драганов. Цялата интервенция " Матерхорн " е за сметка на Томас Кук, в действителност това са парите на тези туристи, които остават в гаранционния фонд до момента в който те се върнат във Англия.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР