Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за

...
Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за
Коментари Харесай

Драганов: 100 млн. лв. ще е загубата за нашия туризъм от фалита на Томас Кук

Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм след банкрута на туроператора " Томас Кук ", сподели в студиото на Сутрешен блок Румен Драганов, шеф на Института за разбор и оценка в туризма.

Румен Драганов, шеф на Института за разбор и оценка в туризма: Цялата вреда, която ще бъде за българските хотелиери е от порядъка на 36 млн. евра, което значи, че сумарно дружно със загубите, които ще претърпим в резултат на това, че няма да дойдат туристи в този момент до 8-ми октомври, когато беше планувана програмата на Томас Кук, всички полети са анулирани, по този начин и по зимната стратегия, а сещо по този начин и с това, че договорите, които бяха подписани за идващия летен сезон 2020 година няма да се случат. Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм
Той акцентира, че " такова нещо не се е случвало в историята на туризма най-малко откогато съществува туризъм ".
Румен Драганов, шеф на Института за разбор и оценка в туризма: Най-голямата акция стартира през вчерашния ден за избавяне на британски туристи, които са по света. Те са 150 хиляди тези, които би трябвало да бъдат превозени в тези няколко дни. Ще бъдем очевидци на една изключителна организация, която основава Англия с техния гаранционен фонд, за кпойто ние неведнъж сме повтаряли, че България би трябвало да сътвори подобен гаранционен фонд вместо системата за застраховки, която единствено източва туроператорите. Докато тук цялата " Операция Матерхорн " е за сметка на Томас Кук, в действителност това са парите на тези туристи, които остават в гаранционния фонд до момента в който те се върнат във Англия. Практически нито една стотинка няма да бъде изхарчена от Британското държавно управление или от другите туроператори преди да бъде извършена тази " Операция Матерхорн ".
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР