Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за

...
Общо сумарно около 100 млн. лв. ще бъде загубата за
Коментари Харесай

Румен Драганов: 100 млн. лв. ще е загубата за нашия туризъм от фалита на Томас Кук

Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм след банкрута на туроператора "Томас Кук ", сподели в утринния блок на Българска национална телевизия Румен Драганов, шеф на Института за разбор и оценка в туризма.

Цялата вреда, която ще бъде за българските хотелиери е от порядъка на 36 млн. евро, което значи, че сумарно дружно със загубите, които ще претърпим в резултат на това, че няма да дойдат туристи в този момент до 8 октомври, когато беше планувана програмата на "Томас Кук ", всички полети са анулирани, по този начин и по зимната стратегия, а сещо по този начин и с това, че договорите, които бяха подписани за идващия летен сезон 2020 година няма да се случат. Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм, съобщи Драганов.

Той акцентира, че "такова нещо не се е случвало в историята на туризма ".

Най-голямата акция стартира през вчерашния ден за избавяне на британски туристи, които са по света. Те са 150 хиляди тези, които би трябвало да бъдат превозени в тези няколко дни. Ще бъдем очевидци на една изключителна организация, която основава Англия с техния гаранционен фонд, за кпойто ние неведнъж сме повтаряли, че България би трябвало да сътвори подобен гаранционен фонд вместо системата за застраховки, която единствено източва туроператорите. Докато тук цялата "Операция Матерхорн " е за сметка на Томас Кук, в действителност това са парите на тези туристи, които остават в гаранционния фонд до момента в който те се върнат във Англия. Практически нито една стотинка няма да бъде изхарчена от Британското държавно управление или от другите туроператори преди да бъде извършена тази "Операция Матерхорн ", съобщи Румен Драганов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР