Общо седем служители на силите за сигурност са били убити

...
Общо седем служители на силите за сигурност са били убити
Коментари Харесай

Ислямисти окървавиха Буркина Фасо

Общо седем чиновници на силите за сигурност са били убити при офанзивите против генералния щаб на въоръжените сили и френското посолство в столицата на Буркина Фасо, съобщи Reuters, като се базира на представител на държавното управление.

Петима от тях са починали при нападението против генералния щаб в Уагадугу. Около 50 индивида са били ранени при тази офанзива.

Двама жандармеристи са били убити при нападението против френското посолство.

Шестима нападатели са били обезвредени, заяви представителят. Не е ясно дали има още причинители на офанзивата на независимост.



Няма потърпевши французи. Ситуацията в посолството на Франция и Френския институт в Уагадугу е под надзор, сподели в Париж дипломатически източник.

Френската прокуратура стартира следствие за терористичен опит за убийства в границите на своите пълномощия при офанзиви против френски жители или ползи в чужбина.

Властите в Буркина Фасо считат, че нападението е дело на ислямисти.

През последните години в столицата на западноафриканската страна, някогашна колония на Франция, бяха осъществени няколко джихадистки офанзиви тук-там, посещавани от западняци. Ислямистите също така атакуват държавни институции и силите за сигурност в северната част на Буркина Фасо, която граничи с несигурно Мали.





Северноафриканският клон на терористичната мрежа "Ал Кайда " в това време популяризира видеозапис на френска заложничка, отвлечена в Северно Мали през 2016 година, съобщи Reuters.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР