Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия

...
Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия
Коментари Харесай

Общо 9 почивни дни между двата срока за учениците

Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия и при започване на втория период. Един от тях е междусрочната почивка.

Няма да се организират занятия от 31 януари до 4 февруари 2022 година, оповестиха за Moreto.net от просветното министерство.

Заедно със съботите и неделите преди и след посочената работна седмица учениците няма да влизат в учебните заведения общо девет календарни дни . Те ще се върнат в клас на 7 февруари т.г. В взаимозависимост от инструкциите на здравните управляващи вторият период ще стартира присъствено или от разстояние в електронна среда.

Неучебните дни няма да се компенсират посредством спомагателни занятия през останалата част от образователната година. Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан в постоянните часове през втория образователен период. В случай че няма възбрана от здравните управляващи, олимпиадите ще се организират по график, даже в случай че датите им съответстват с неучебен ден.

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков ще издаде такава заповед, откакто през днешния ден Отрасловият съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение одобри неговото предложение.

Според акад. Денков е добре учителите също да употребяват неучебните дни за отмора. Той ще предложи на шефовете на учебни заведения да обезпечат опция на всички преподаватели да употребяват заплатен отпуск за последния ден от месец януари и за дните от 2 до 4 февруари т.г. в това число.

По този метод и учениците, и учителите ще могат да се възстановят от напрежението и умората, свързани с изпитванията и оформянето на срочните оценки. В същото време ще се даде опция за облекчение на здравната система, защото към първата седмица на февруари се чакат върхови стойности на инфектирани с COVID-19.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР