Общо пет оферти са подадени по обявената обществена поръчка в

...
Общо пет оферти са подадени по обявената обществена поръчка в
Коментари Харесай

Кои фирми подадоха оферти да строят новата библиотека във Варна | Прогнозната стойност на поръчката е 64 млн. лева без ДДС

Общо пет предложения са подадени по оповестената социална поръчка при започване на май за създаване на новата библиотека във Варна. Това сподели информация на Moreto.net със уеб страницата на Агенцията по публични поръчки.

Мераклиите да се захванат със солидното строителство са " Комфорт " ООД, показан от физическото лице – Атанас Атанасов Костурков, „ Камо билд груп “ ЕООД, „ Планекс груп “ ДЗЗД, „ Булстрой груп “ ЕООД, „ Консорциум щрабаг – библиотека Варна “ ДЗЗД.

Прогнозната стойност на поръчката е 64 млн. лв. без Данък добавена стойност. Ще бъдат обезпечени от държавния бюджет.

Теренът, върху който ще се строи, е обществена общинска благосъстоятелност. Той попада сред улиците „ Братя Миладинови “, „ Проф. Марин Дринов “, бул. „ Осми Приморски полк “ и постройката на Община Варна.

Сградата ще бъде със стоманенобетонна структура и плосък покрив. Ще бъде със седем равнища, две междинни и три подземни.

Капацитетът на подземния паркинг ще бъде 282 места, от които 12 за хора в неравностойно състояние. Ще има опция и за инсталиране на система за паркиране на две равнища, с което потенциалът може да бъде повишен до над 300 места. Предвидени са и 117 велостоянки, както и 30 места за електрически автомобили.

В надземната си част постройката се разделя на три съществени елементи – депозитно вместилище с административна част. Диагонално преминаващ атриум разделя библиотеката на предна и задница, третирани с друга фасадно оформление.

На партерното равнище ще се намира зона за публично обслужване, която ще включва лоби и изложбена зона, бистро, зрителна зала – публика с 200 седящи места, предопределена за а осъществяване на рецитали, театрални постановки, конференции и други събития. На това равнище ще има още зала за осъществяване на семинари и образование – 20 комп. раб. Места, зала за осъществяване на сбирки – занимание зона – 20 места, зала с работни места – независими или в групи – 20 места, 3 зали за срещи с по 8 места, с опция за обединяване, копирен център за широкоформатно принтиране, дрешник с потенциал за 300 индивида и шкафчета за персонални движимости обслужващи посетителите.

На това равнище ще е ситуиран и част от депозитния архив- зони складове. Основната отвесна връзка сред партера и надземните равнища се реализира през 3 стълбищни кафези и асансьори.

В лоби зоната е проведена и осведомителна зала с обичайни каталожни блокове и компютърни терминали за достъп до електронните каталози за информации в библиотечната база данни. Организирани са 16 компютърни места.

На първи етаж ще е ситуиран детският отдел на библиотеката и отдел „ Периодика “. Зоните на отделите са ясно разграничени чрез преградна стъклена стена и независим вход. Нивото е налично чрез рампа непосредствено от равнище 0.00, и посредством стълбища 1 и 2. Отдел периодика е ситуиран в независима зона в лявата част на етажа с проведени 15 компютърни места. Детският отдел е с отворена планировка, приютяващ и три зони за занимания в центъра си. Зоните са разграничени тематично за обособените възрастови групи – от 0 до 3 година, от 3 до 9 година и от 9 до 14 година Организирани са и места за родители и ъгъл с детски компютри. Тук е планувана и детска работилница за занимателни и просветителни опити, отделена независимо.

На втори етаж ще бъде средношколският отдел, а на трети - този за възрастни. На четвърти етаж ще бъдат немска и американска читалня, както и отдел „ Изкуство “. На пети етаж ще бъде главната читателска зона към отдел „ Възрастни “. Последното равнище на библиотеката е планувано за свободна читалня и кафе – аператив с детски ъгъл. Предвидена е богато озеленена покривна тераса, налична от кафенето и читалнята.

Към сегашния миг библиотеката разполага с три външни складове и три здания за обслужване на читатели, които са отдалечени една от друга, неуместни за обслужване, както и извънредно незадоволителни като повърхност със своите общо 4 000 кв.м.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР