Общо осем проверки са направени от Главна дирекция Пожарна безопасност

...
Общо осем проверки са направени от Главна дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

По сигнал на Румен Георгиев разкриха проблеми с пожарната безопасност във Френския лицей

Общо осем инспекции са направени от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " към Министерство на вътрешните работи във Френския колеж " Виктор Юго " в София от 2010 година досега. Това стана ясно от отговор на министъра на вътрешните работи Валентин Радев на въпрос, подложен от народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Румен Георгиев.

Депутатът от групата на социалистите беше потърсен от обезпокоени родители на деца от детската градина и възпитаници от Френския колеж " Виктор Юго ". Според тях постройката, в която се обитава лицеят не дава отговор на условията за пожарна сигурност. Освен запитване до министъра на вътрешните работи, Румен Георгиев направи и посещаване в образователното заведение, където се срещна с неговия шеф и прегледа постройката, в която се образоват децата.

От отговора на министъра излиза наяве, че последната инспекция от органите на Столична дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " е направена на място в обекта на 29-и септември във връзка получено писмо. Тя е установила общо четири нарушавания от режимен темперамент. Става въпрос за нарушена техническа редовност на част от инсталираните евакуационни осветителни тела, както и на част от димоуплътнените порти, инсталирани на стълбищните кафези. Освен това подземният гараж не е оборудван с задоволителен брой нормативно изискващи се уреди за в началото гасене на пожари и е открито съществуване на складирани горивни материали и съоръжение. Изготвено е и предписание в период до 30-и октомври 2017 година установените нарушавания да бъдат отстранени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР