Общо осем от пострадалите при експлозията в газостанция в село

...
Общо осем от пострадалите при експлозията в газостанция в село
Коментари Харесай

Трагедията в Румъния: Какво е състоянието на ранените

Общо осем от потърпевшите при детонацията в газостанция в село Креведия, Южна Румъния, пациенти са интубирани и на механична вентилация, заяви през днешния ден министерството на опазването на здравето, като посочи, че трима от тях се намират в лечебни заведения в Румъния, а петима са трансферирани за лекуване в чужбина, съобщи Аджерпрес.

Според министерството 22 пациенти са в приблизително тежко или леко положение, а 19 от потърпевшите са били изписани. Общо 12 пациенти бяха трансферирани за лекуване в чужбина: двама в Брюксел, Белгия, двама в Милано, Италия, двама в Берлин, Германия, двама в Грац, Австрия, един във Виена, Австрия, двама в Любек, Германия, и един в Берген, Норвегия. Един от пациентите в чужбина е с 90 % изгаряния, посочи министерството.

Двама души починаха, а 56 бяха ранени при две детонации и пожар в станция за полутечен петролен газ (пропан бутан) в село Креведия, окръг Дъмбовица, в събота вечерта. Голяма част от потърпевшите - 43 души, са чиновници на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи.

Вчера президентът Клаус Йоханис посети в болничното заведение за незабавна помощ в Букурещ ранени при детонацията пожарникари. Той уточни, че съгласно всички информации, които е получил, пожарникарите са работили " вярно и самоуверено " при намесата си след детонациите.  

Днес Окръжният съвет на окръг Дъмбовица разгласи, че отпуска сумата от 335 000 леи (близо 68 000) за към стоте наранени от гърмежите фамилии, като посочи, че след оценка на вредите с държавно решение ще бъдат отпуснати средства за възобновяване на потърпевшите от гърмежа къщи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР