Общо осем души от титулярната защитна формация на отбора от

...
Общо осем души от титулярната защитна формация на отбора от
Коментари Харесай

Почти цялата защита на Лас Вегас Рейдърс е под превантивна карантина

Общо осем души от титулярната защитна групировка на тима от Националната футболна лига (НФЛ) Лас Вегас Рейдърс бяха сложени в листата за непосредствен контакт с COVID-19, оповестява NFL Network. Те няма да упражняват през седмицата, само че при поредни негативни проби ще могат да играят против Канзас Сити в неделя, какъвто бе казусът с куотърбековете на Детройт и Питсбърг - Матю Стафърд и Бен Рьотлисбергер в предните две седмици.

Първоначално Рейдърс включиха двама души в листата " Резерва/COVID-19 " във вторник и по протокол всички техни сътрудници от титулярната защитна групировка би трябвало да бъдат обширно изследвани. Според разнообразни информации, ръшърът Клелин Феръл е дал позитивна проба за ковид, а непосредствен негов контакт е бил сейфтито Ламаркъс Джойнър.

Лас Вегас (6-3) има три следващи победи и изостава с две от Канзас Сити в борбата за купата в НФК Запад. Мачът, втори сред двата тима след успеха на Рейдърс като посетител по-рано през сезона, е плануван за 3:20 в понеделник сутринта българско време на новия стадион в Лас Вегас.

Междувременно, НФЛ заяви по-рано през днешния ден, че всички 32 тима от Националната футболна лига стартират да действат при прецизно съблюдаване на нови протоколи. Причина са честите болести от ковид, макар че сезонът стартира през септември с три следващи седмици без позитивен тест.

Според новите ограничения, играчите и треньорите на всеки тим би трябвало да имат негативен тест за ковид най-вече ден преди да влязат на стадиона за подготовка или мач. Това значи постоянни PCR проби и виртуални теоретични занимания, в случай че те не могат да бъдат проведени на отрито или с авансово утвърден от НФЛ проект. Маските пък към този момент са наложителни когато и да е, в това число на подготвителното игрище.

От НФЛ прибавят, че храненето на клубните бази няма да се прави групово и също по този начин предлагат съблекалните да не се употребяват в дните без мачове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР