Общо над 10 милиона лева в брой са намерени при

...
Общо над 10 милиона лева в брой са намерени при
Коментари Харесай

Ветко и Маринела Арабаджиеви с европейски заповеди за арест


Общо над 10 милиона лв. в брой са открити при претърсванията на хотели и парцели на известния предприемач Ветко Арабаджиев. Това разгласи ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев на брифинг във връзка вчерашната огромна акция, която стартира с обиски на офиси в хотел " Маринела ” в София и " Марица ” – в Пловдив.

Разследването против проведена незаконна група за данъчни измами и пране на пари.

Синът на Ветко Арабаджиев – Вълчо, е арестуван за 72 часа и към този момент е с повдигнато обвиняване за данъчни измами.

Издадена е европейска заповед за арест за семейство Арабаджиеви, измежду които от думите на прокурора стана ясно, че е и Ветко Арабаджиев. Работи се е и по линия да бъде издадена заповед за арест и от Интерпол. В момента Арабаджиеви не са в България, като по информация на прокуратурата те са във Франция.

" Към наказателна отговорност са привлечени 6 лица, 5 от тях за присъединяване в проведена незаконна група, а шестото е с обвиняване за пране на пари. На част от петте лица с обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група са им повдигнати обвинявания и за вторични закононарушения -пране на пари и данъчни закононарушения ", изясни Гешев.

" В хода на претърсванията бяха открити големи суми пари, приказваме за над 10 млн. лв. кеш. Излизат пари от куфари, кутии, сейфове, касетки в банки. Такова нещо не помня в цялата си кариера. Доколкото ми е известно и не се е случвало в новата история на България. Колегите са работили съвсем 24 часа. Наложи се незабавно подпомагане от Българска народна банка през нощта за обезпечаване на броячни машини. Сумите са потресаващи. Трябва да отбележим, че съгласно нас това не е цялата налична сума ", изясни той и посочи, че парите са открити в домове, хотели, офиси и банки.

Освен това при претърсванията е открит първокласен автопарк. Става въпрос за коли с марки като " Бентли " и " Ролс Ройс ".

" Последното претършуване завърши рано сутринта и беше конфискуван първокласен автопарк. Ще се организира следствие в посока по какъв начин са добити тези коли. Оценката им жестоко върви към 5-10 млн. лв. ", съобщи зам.- основният прокурор.

" Не можеш да забраниш на никой да е богат, само че като си купуваш коли, самолети и хотели - си плащай налозите ", сподели още Гешев.

Прокурор Гешев изрично отхвърли информациите излезли от пресслужбата на " Виктория груп ", че оказвано подпомагане на служлбите.

" Всичко друго, само че не и подпомагане. По-скоро безучастие и оказване на опозиция. От рода на не знам къде е ключа за тази стая, не знам кой я употребява и т.н ”, сподели прокурорът.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР