Общо два милиона души има в момента в турския курорт

...
Общо два милиона души има в момента в турския курорт
Коментари Харесай

Курортите в Турция се препълниха по повод деветдневната ваканция за Курбан Байрам

Общо два милиона души има сега в турския курорт Бодрум, а в мегаполиса Истанбул е извънредно умерено, оповестява турската телевизия НТВ.

Егейските и средиземноморските курорти в Турция се препълниха във връзка деветдневната почивка за Курбан Байрам, отбелязва малкия екран. Броят на локалните поданици и туристите в известната туристическа дестинация Бодрум доближи 2 милиона души (броят на локалните поданици е едвам 164 хиляди).

Хотелите в региона са заети на 100 % и известните плажове Кумбахче, Гюмбет и Пашатарласъ, където температурата на въздуха доближава 40 градуса по Целзий, са претъпкани, цитираха от Българска телеграфна агенция.

Пълни с туристи са и курортите Анталия, Фетхие и Мармарис, до момента в който най-големият турски град Истанбул сега е извънредно спокоен. В Истанбул, в който трафикът е претрупан съвсем през цялото денонощие, сега има едва придвижване.

Причина за извънредно спокойния трафик е фактът, че доста поданици на мегаполиса са отпътували на почивки или са се прибрали по родните си места във връзка Курбан Байрам, осведоми НТВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР