Общо честване на годишнина от рождението на Гоце Делчев. Българският

...
Общо честване на годишнина от рождението на Гоце Делчев. Българският
Коментари Харесай

Как София и Скопие ще отбележат 150 г. от рождението на Гоце Делчев?

Общо честване на годишнина от рождението на Гоце Делчев. Българският външен и македонският културен министър ще се поклонят пред гроба на именития челник.

Междувременно съпредседателят на взаимната историческа комисия изиска заледяване на работата ѝ, а българското външно министерство отвърна с позиция, че тя продължава да бъде от главно значение за развиването на двустранните връзки.

" Ако в действителност има предпочитание за постигането на някакъв прогрес сред Северна Македония и България на всички равнища, това решение не би било толкоз ужасно, тъй като ние в продължение на 70 години сме в исторически спор с България. Замразяването на работата на тази комисия за 1-2 години няма да значи нищо и в това време може да разреши нещата да тръгнат напред ", съобщи проф. Драги Георгиев, съпредседател на историческата комисия за Северна Македония.

„ Министрите на външните работи на България и Северна Македония споделят убеждението, че работата на взаимната комисия по историческите и просветителни въпроси продължава да бъде от главно значение за развиването на двустранните връзки. Нейната активност е значителен детайл от използването на контракта от 2017 година и цели последователното превъзмогване на стандартите от предишното “, съобщи шефът на пресцентъра на Министерство на външните работи Митко Димитров.

Кирил Петков и Румен Радев ще се включат в честванията в Благоевград.

„ Министър Генчовска ще бъде дружно с министъра на културата на Северна Македония и взаимно ще почетат паметта на Гоце Делчев, а аз ще бъда в Благоевград дружно с президента също да сложим цветя. В момента Димитър Ковачевски е в Брюксел, тъй че го направихме на равнище министри “, съобщи министър председателят на България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР