Общо 985 лв. са платени само за един работен ден ...

Общо 985 лв. са платени само за един работен ден

ОВО Е СТАНДАРТ! Петко Сертов лапа 985 лв. за 3 дни работа във външно

Общо 985 лева са платени единствено за един работен ден на трима дипломати, работили за Държавна сигуност, които бяха назначени в екипа на външната министърка Теодора Генчовска. Информацията заяви в. " Сега ", след питане до Министерство на външните работи.

Точният въпрос, който сътрудниците са изпратили, е каква е общата сума на платените или дължими от Министерство на външните работи хонорари, компенсации или възнаграждение под каквато и да е друга форма на Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров, а сумата в отговора е за един работен ден на тримата. Сертов беше консултант в Политическия кабинет на Генчовска, Петев - шеф на Политическия кабинет, а Петров - основен секретар.

От тримата единствено Петко Сертов не работи в Министерство на външните работи. Като консултант в ПК обаче той не следва да получава обезщетение, а единствено отплата за направените си три работни дни.

Иван Петров е върнат в инспектората на министерството, а Петьо Петев - в така наречен авариен щат, краткотрайна позиция за завръщащи се дипломати от чужбина, които чакат преназначение в някоя от дирекциите, само че в това време получават заплата. Петев също като член на ПК няма право на обезщетение, а Петров се е върнал на остарялата си служба и просто е траял да получава остарялата си заплата. Т.е. евентуално цитираната сума е единствено дневната отплата на тримата.

Теодора Генчовска е номинация на " ИТН " в кабинета. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов отхвърли, че има такива назначения, само че министър председателят Кирил Петков изиска тяхното уволняване и благодари на Генчовска и Има Такъв Народ, че са одобрили освобождението им.

Източник: lupa.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg