Общо 985 лв. са платени само за един работен ден

...
Общо 985 лв. са платени само за един работен ден
Коментари Харесай

985 лв. заплата на ден дава МВнР на три ченгета от ДС

Общо 985 лева са платени единствено за един работен ден на трима дипломати, работили за Държавна сигуност, които бяха назначени в екипа на външната министърка Теодора Генчовска. Информацията заяви, след питане до Министерство на външните работи.

Точният въпрос, който сътрудниците са изпратили, е каква е общата сума на платените или дължими от Министерство на външните работи хонорари, компенсации или възнаграждение под каквато и да е друга форма на Петко Сертов, Петьо Петев и Иван Петров, а сумата в отговора е за един работен ден на тримата. Сертов беше консултант в Политическия кабинет на Генчовска, Петев - шеф на Политическия кабинет, а Петров - основен секретар.

От тримата единствено Петко Сертов не работи в Министерство на външните работи. Като консултант в ПК обаче той не следва да получава обезщетение, а единствено отплата за направените си три работни дни (както твърди Министерство на външните работи в информация до " Клуб Z ", защото може да бъде уволнен във всеки миг без предупреждение по преценка на министъра).

Иван Петров е върнат в инспектората на министерството, а Петьо Петев - в така наречен авариен щат, краткотрайна позиция за завръщащи се дипломати от чужбина, които чакат преназначение в някоя от дирекциите, само че в това време получават заплата. Петев също като член на ПК няма право на обезщетение, а Петров се е върнал на остарялата си служба и просто е траял да получава остарялата си заплата. Т.е. евентуално цитираната сума е единствено дневната отплата на тримата.

Както Клуб Z първо заяви, Петко Сертов през 1984 година стартира професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ основно ръководство (за контраразузнаване) на Държавна сигурност. А кариерата му доближава своя пик като първи ръководител на ДАНС десетилетия по-късно - по времето на Тройната коалиция, когато новата организация за отбрана на националната несъмнено бе основана. Сертов се оказа един от общо трима съветници, работили в Държавна сигурност - и двамата по-възрастни от него, въпреки той да е към този момент в пенсионна възраст. После се оказа, че и новият основен секретар на Министерство на външните работи - Иван Петров - е бил конфиденциален помощник в Първо основно ръководство.

Теодора Генчовска е номинация на " ИТН " в кабинета. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов отхвърли, че има такива назначения, само че министър председателят Кирил Петков изиска тяхното уволняване и благодари на Генчовска и Има Такъв Народ, че са одобрили освобождението им.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР