Общо 97% от гражданите на държавите от ЕС, Европейската икономическа

...
Общо 97% от гражданите на държавите от ЕС, Европейската икономическа
Коментари Харесай

97% от гражданите на ЕС получиха уседнал статут във Великобритания


Общо 97% от жителите на страните от Европейски Съюз, Европейската икономическа зона и швейцарските жители , подали документи за установен статут във Англия, са получили утвърждение да останат след Брекзит, осведоми ДПА.

Новите данни са оповестени от държавното управление на Обединеното кралство. Повече от 4,5 милиона молби са прегледани до 31 декември , когато изтече крайният период за подаване на документи за установен статут на Острова.

Общо 54% (2,4 милиона) са получили установен статут , който е за хора, които живеят на Острова през последните 5 година

На 43% (1,9 милиона) е обезпечен прелиминарен установен статут. Това са европейци, които не живеят във Англия от 5 година, само че са се преместили преди 31 декември.

Общо 3% от молбите са оттеглени, отхвърлени или невалидни.

Най-много молби са получени от полски жители, следвани от румънци, италианци, португалци и испанци.

Тези, които желаят да посетят или да останат на Острова, които не са подавали документи по схемата и нямат родственици в Обединеното кралство, би трябвало да подадат документи за виза и да посочат повода за визитата . Това е част от преустановяване осъществяването на съглашението за свободно придвижване на хора с Европейски Съюз.

Британските жители, които сега живеят в Европейски Съюз или които са се преместили по време на преходния интервал, би трябвало да подадат документи за местопребиваване в страната , в която обитават до 30 юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР