Общо 9307 са образуваните дела в Районен съд - Хасково

...
Общо 9307 са образуваните дела в Районен съд - Хасково
Коментари Харесай

9307 дела образувани в Районен съд - Хасково за 2 г.

Общо 9307 са формираните каузи в Районен съд - Хасково от 1 януари 2016 година до 31 декември 2017-а. " Резултатите са показателни за доста положителната работата на магистратите в изискванията на нараснало натоварване. " Това е резултатът от осъществената сложна инспекция на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) по образуването, придвижването и приключването на наказателните каузи за посочения интервал.
През 2016-а в Районен съд–Хасково общо формираните каузи са 4521. От тях 2962 са цивилен и административни. Наказателните са 1559. През 2017 година общо са формирани 4786 каузи. 3210 от тях са цивилен и административни, а 1576 са наказателните каузи.
Тази наклонност на растеж в постъпленията се резервира и през 2018-а. През м.г. в Районен съд–Хасково са формирани общо 4 817 каузи, от които 3049 цивилен и административни и 1768 наказателни. Предстои до края на месеца да бъде направен годишния отчет от ръководителя на Районния съд Пламен Георгиев.
Така от извадената информация от миналата 2018-а, излиза наяве, че за 3 г в Районния съд са формирани общо 14 124 каузи.
Там тези данни да бъдат в детайли разисквани и оценени.
В Акта от осъществената инспекция от Инспектората на Висш съдебен съвет е установено, че Районен съд - Хасково работи по План за стратегическо ръководство на съда за интервала 2016 г - 2018 година Заложените в него цели и ограничения се съблюдават и са напълно изцяло в тенденция, повишаваща качеството и бързината на правораздаването. Спазва се гарантирането на равни права и достъп до правораздаване, се ползват поредно. " Организацията и реализирането на правораздавателната активност в Pайонен съд - Хасково са на доста положително равнище. Управлението на съда е ориентирано към възстановяване на активността му посредством повишение качеството на работа на всеки магистрат. Председателят интензивно е подпомаган от всички магистрати. Генералният извод е, че съдиите поставят старания при изследването, разглеждането, решаването и написването на правосъдните актове в законните периоди ", гласят констатациите в акта на Инспектората към Висш съдебен съвет./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР