Общо 9250 семейства, чиито деца не посещават училище, са били

...
Общо 9250 семейства, чиито деца не посещават училище, са били
Коментари Харесай

МОН иска да върне в клас 46 000 деца

Общо 9250 фамилии, чиито деца не посещават учебно заведение, са били посетени от екипите за обсег в просветителната система от началото на образователната година , оповестява Министерството на образованието и науката.

От 16 септември 1222 групи от учители, психолози, обществени и здравни служащи, посредници, служители на реда и чиновници на други институции търсят незаписани или отпаднали възпитаници по домовете им, организират срещи с родители и се пробват да накарат децата да влязат в клас.

Днес просветният министър проф. Николай Денков се включи персонално в един от екипите за търсене на деца отвън просветителната система в 4. ОУ " Г. С. Раковски " в Берковица. В учебното заведение се образоват 198 деца и възпитаници - всички от ромски генезис. От МОН показват, че петнадесет от тях са почнали да посещават занятията през тази образователна година с помощта на групите по междуинституционалния механизъм за обсег.
 22 000 върнати в клас деца регистрираха от МОН Обновена
22 000 върнати в клас деца регистрираха от МОН

35% от децата, отпаднали от просветителната ни система, са отпътували в чужбина

Министърът се срещна с родители на деца, които не посещават образователни занятия, и ги предизвести, че без да завършат учебно заведение, доста порти ще останат затворени за тях.

Лошият цикъл, при който необразованите родители не схващат какъв брой е значимо образованието, би трябвало да бъде строшен, безапелационен бе проф. Денков.

Според директорката на 4. ОУ " Г. С. Раковски " Таня Йонова честата промяна на местоположението на фамилиите усложнява работата по механизма за обсег.

Към началото на октомври 94,13% от децата и учениците в наложителна предучилищна и учебна възраст в страната са записани в детска градина или учебно заведение . Най-много са в Габрово (98,12%) и Благоевград (97,99%), а минимум - в Кърджали (88,67%) и Шумен (84,67%). Целта на екипите по обсег е да доведат или задържат в учебно заведение над 46 000 деца.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР